Vuçiq

Aleksandër Vuçiq ka thënë se së shpejti do t’i vë në dukje idetë e tij për zgjidhjen e problemit të Kosovës

Kryetari i Serbisë, Aleksandër Vuçiq ka thënë se së shpejti do t’i vë në dukje  idetë e tija për zgjidhjen e problemit të Kosovës. Ai ka thënë se idetë e tija do të jenë më të mirat për Serbinë dhe për të ardhmen e shtetit. Sa i përket qëndrimit të Kishës Serbe, Vuçiq ka thënë se shteti është i ndarë nga kisha, mëgjithatë thotë se nuk do t’ia ndalojë asnjëherë atyre që të shprehin opinionin e tyre. Ndërkohë aktualisht sa i përket çështjes së dialogut ndërmjet Kosovës dhe Serbisë, është riaktualizuar ideja e shkëmbimit të territoreve, e cila nuk është pritur mirë nga kryeministri i Kosovës, Ramush Haradinaj.

Kontrolloni gjithashtu

Josep Borrell, në seancën e KS të OKB-së ka folur edhe për propozimin franko-gjerman dhe për dialogun Kosovë-Serbi

Josep Borrell, ka kërkuar që Kosova e Serbia të angazhohen në dialogun e ndërmjetësuar nga BE-ja në mirëbesim dhe kompromis

Përfaqësuesi i Lartë evropian, Josep Borrell, ka kërkuar që Kosova dhe Serbia të angazhohen në …