Ambasada amerikane, në Kiev të Ukrainës, sërish u ka bërë thirrje qytetarëve amerikanë që të largohen nga ky shtet

Ambasada amerikane, në Kiev të Ukrainës, sërish u ka bërë thirrje qytetarëve amerikanë që të largohen nga ky shtet

Ambasada amerikane,  në kryeqytetin  Kiev  të Ukrainës,  u ka bërë thirrje edhe një herë qytetarëve amerikanë që të largohen menjëherë nga vendi pasi sulmet e vazhdueshme ruse e kanë bërë situatën e sigurisë të paparashikueshme. Ambasada paralajmëroi qytetarët e mbetur amerikanë që të “mendojnë me kujdes” rrugët dhe rreziqet e udhëtimit, pasi rrugët e Ukrainës mund të jenë të mbushura me njerëz, të ekspozuara ndaj operacioneve luftarake ose të kenë përkeqësuar infrastrukturën për shkak të dëmtimit të urave dhe rrugëve. Departamenti Amerikan i Shtetit zbuloi në janar se nuk ka një numërim të saktë të numrit të përgjithshëm të amerikanëve ende në Ukrainë, përveç personelit të mbetur të qeverisë amerikane.

Kontrolloni gjithashtu

Kryetari i Kuvendit

Ka dështuar interpelanca ndaj kryetarit të Kuvendit të Maqedonisë së Veriut, Talat Xhaferi

Nga 104 deputetët e pranishëm në sallën e Kuvendit të Maqedonisë së Veriut, 61 kanë …