Antonello De Riu: Masat e BE-së ndaj Kosovës janë bërë më qëllim që ta nxisin atë në përmbushjen e angazhimeve

Ambasadori Italian Antonello De Riu thotë se rihapja e Urës së Ibrit po përdoret për qëllime politike dhe elektorale

Ambasadori italian, në Kosovë,  Antonello De Riu ka deklaruar se çështja e rihapjes së Urës së Ibrit po përdoret për qëllime politike, simbolike dhe elektorale. De Riu theksoi s Ura nuk është e mbyllur, është e qarkullueshme qetësisht në këmbë. Ka qytetarë të etnisë serbe që shkojnë në pjesën jugore për pazar, por ka edhe të jugut që shkojnë veri. Edhe unë eci lirshëm në atë urë, thjesht trafiku automobilistik nuk funksionon. Mendoj se kjo është një shembull klasik i rihapjes së urës me qëllime tipike politike, simbolike dhe elektorale,” tha ai, duke shprehur dyshime dhe duke shpresuar që autoritetet e Kosovës të marrin parasysh kërkesat e aleatëve.

Kontrolloni gjithashtu

Plakja e popullsisë në Kosovë, tregon se mosha mesatare është rritur për pesë vite, krahasuar me 2011

Të dhënat preliminare të Regjistrimit të Popullsisë të vitit 2024, të publikuara nga Agjencia e …