Anëtarësimi i Kosovës në Këshillin e Evropës, një sfidë për diplomacinë Ballkanike dhe ndikimin ukrainas

Asambleja Parlamentare e Këshillit të Evropës, ka votuar për rekomandimin e anëtarësimit të Kosovës, duke e hapur rrugën për pranimin e saj në Këshillin e Evropës. Gazeta ukrainase “European Pravda” raporton se vendimi është pritur me entuziazëm në Kosovë, ndërsa autoritetet serbe e pranojnë humbjen e tyre në këtë betejë. Për Serbinë, ky vendim shënon një ditë të disfatës politike, pasi ata kanë luftuar kundër anëtarësimit të Kosovës për shumë vite. Në fund, pavarësia e Kosovës po pranohet ndërkombëtarisht, duke shkaktuar reaksione të ndryshme në rajon. Për Ukrainën, ky vendim paraqet një dilemë. Edhe pse ata nuk e kanë njohur pavarësinë e Kosovës, ata po përballen me nevojën për të komunikuar zyrtarisht me Kosovën në nivel diplomatik për shkak të anëtarësimit të saj në Këshillin e Evropës.

Kontrolloni gjithashtu

Albin Kurti, falënderoi partnerët perëndimorë për qëndrimin pro Kosovës, në Asamblenë Parlamentare të NATO-s

Kryeministri, Albin Kurti, ka falënderuar partnerët perëndimorë për qëndrimin e tyre në krah të Kosovës, …