KEK
Fillimi / Lajmet / Anëtarët e Komisionit për Mbikëqyrjen e FSK-së thonë së 28 Nëntori nuk do të jetë data e formimit të ushtrisë
Më 29 qershor 2020 mbahet ceremonia e diplomimit të kadetëve të FSK-së, gjenerata 2020

Anëtarët e Komisionit për Mbikëqyrjen e FSK-së thonë së 28 Nëntori nuk do të jetë data e formimit të ushtrisë

Anëtarë të Komisionit për Mbikëqyrjen e FSK-së kanë konfirmuar se në këtë datë nuk do të ketë formim të ushtrisë. Projektligjet e ushtrisë që mundësojnë transformimin e misionit të Forcës dhe të Sigurisë së Kosovës në misionin ushtarak kanë kaluar në leximin e parë në Kuvendin e Kosovës, por pavarësisht zërave që ky proces do të finalizohet më 28 Nëntor, anëtarë të Komisionit për Mbikëqyrjen e FSK-së kanë konfirmuar se në këtë datë nuk do të ketë formim të ushtrisë. Pavarësisht se tri projektligjet për transformimin e Forcës dhe të Sigurisë së Kosovës në ushtri janë votuar para një muaji në leximin e parë në Kuvendin e Kosovës ende nuk dihet saktësisht se kur këto projektligje do të risillen në Kuvend për leximin e dytë. Madje, drejtues të Komisionit për Mbikëqyrjen e Forcës dhe të Sigurisë së Kosovës thonë së 28 Nëntori nuk do të jetë data e formimit të ushtrisë, siç është deklaruar nga zyrtarë shtetërorë nga Serbia, të cilët formimin e ushtrisë e kanë lidhur me Festën e Flamurit.

Kontrolloni gjithashtu

Naim Fetahu zotohet se qysh në mandatin e parë si kryetar i Besianës do t’u jap përgjigje shqetësimeve kryesore të qytetarëve të kësaj komune

Naim Fetahu zotohet se qysh në mandatin e parë si kryetar i Besianës do t’u jap përgjigje shqetësimeve kryesore të qytetarëve të kësaj komune

Kandidati i Partisë Demokratike të Kosovës për kryetar të Besianës, Naim Fetahu, ka hapur sot ...