kek
Airport Adem Jashari
mbpzhr 2018
MIT
Fillimi / Lajmet / Apeli lë në fuqi masën e arrestit për deputetin, Fisnik Ismajli

Apeli lë në fuqi masën e arrestit për deputetin, Fisnik Ismajli

Gjykata e Apelit e ka lënë në fuqi masën e
arrestit shtëpiak prej 30 ditësh, për deputetin, Fisnik Ismajli. Kolegji penal i
përbërë prej tre gjyqtarësh, e ka cilësuar si të pabazuar ankesën e avokatit
mbrojtës kundër aktvendimit të Gjykatës Themelore në Prishtinë. Poashtu, Apeli
i ka vlerësuar si të pa bazuara edhe pretendimet se i dyshuari ka imunitet
funksional, pasi që Gjykata e Apelit nuk është kompetente për vlerësimin e
kushtetutshmërisë se Kushtetutës së Republikës së Kosovës. Gjykata e Apelit
vlerëson se ende ekzistojnë arsye ligjore për caktimin e masës së arrestit shtëpiak
konform nenit 183 lidhur me nenin 187 të Kodit të Procedurës Penale. “Në rastin
konkret, duke pasur parasysh mënyrën dhe rrethanat në të cilat dyshohet se
është kryer vepra penale, arsyetohet frika e bazuar, se po që se i pandehuri
gjendet duke u mbrojtur në liri, do ta përsërisë atë”, përfundon njoftimi i
Gjykatës së Apelit të Kosovës. 

Kontrolloni gjithashtu

Në Komisionin Qendror të Zgjedhjeve deri të enjtën në mesnatë janë rinumëruar 12% pas vendimit të PZAP-it

Alban Krasniqi: Anëtarët e Vetëvendosjes janë duke u kërcënuar dhe shantazhuar nga vëzhguesit në QNR

Zyrtari i Lëvizjes Vetëvendosje, Alban Krasniqi, i është kundërpërgjigjur akuzave të Nismës Socialdemokrate, e cila ...