KEK
Fillimi / Lajmet / As pandemia e shkaktuar nga virusi korona nuk ka ndikuar në ndaljen e ikjeve të mjekëve të rinj nga Kosova
700 pacientë në Kosovë po presin që t'u ndahen mjetet ondi i Sigurimeve Shëndetësore për shërim jashtë vendit

As pandemia e shkaktuar nga virusi korona nuk ka ndikuar në ndaljen e ikjeve të mjekëve të rinj nga Kosova

Ikja e mjekëve nga Kosova po vazhdon edhe në këtë kohë pandemie. Sipas zyrtarëve shëndetësorë, vetëm gjatë vitit 2020 kanë ikur jashtë vendit 101 mjekë. E në bazë të një hulumtimi të bërë nga Federata Sindikale e Shëndetësisë rezultoi se 90 për qind e mjekëve të rinj janë duke u përgatitur që të emigrojnë jashtë vendit. Trendi i ikjes së mjekëve nga Kosova për të kërkuar kushte më të mira të punës dhe pagë më të lartë po vazhdon. As pandemia me COVID-19 që izoloi botën, nuk i ka ndalur kërkesat e tyre për të migruar jashtë vendit. Kështu thonë zyrtarë të fushës, sipas të cilëve vetëm gjatë vitit 2020 kanë ikur jashtë vendit 101 mjekë. Ndryshe në Kosovë janë rreth 300 mjekë që vazhdojnë të jenë të papunë. Prej tyre rreth 200 janë mjekë stomatologë. Ajo që shihet si brengosëse sipas kryetarit të Federatës Sindikale të Shëndetësisë, Blerim Syla, është se sipas hulumtimeve që ata i kanë bërë, 90 për qind e mjekëve të rinj kanë deklaruar se do të ikin jashtë Kosovës. Kryetari i Odës së Mjekëve të Kosovës, Pleurat Sejdiu, tha për Radio Kosovën se trendi i ikjes së mjekëve nga vendi nuk ka ndryshuar as gjatë vitit 2020.

 

Kontrolloni gjithashtu

PZAP e refuzon kërkesën e Meliza Haradinaj-Stublla për rinumërim të votave në komunën e Dragashit

PZAP e refuzon kërkesën e Meliza Haradinaj-Stublla për rinumërim të votave në komunën e Dragashit

Kandidatët për deputetë nga subjektet e ndryshme politike kanë pasur të drejtën për ankesa në ...