leoni

ASK ka bërë të ditur se procesi i regjistrimit të popullsisë në vendin tonë, është shtyrë deri më 24 maj

Agjencia e Statistikave së Kosovës përmes një komunikate ka falënderuar të gjithë qytetarët e vendit, të  cilët me pjesëmarrjen e tyre gjatë këtyre javëve bashkëpunuan afër me regjistruesit për një projekt të tillë madhor dhe të rëndësishëm për Kosovën. ASK ka bërë të ditur se tashmë regjistrimi i popullsisë është shtyrë deri më 24 maj, duke dhënë detaje mbi Planin e veprimit. Pasi regjistrimi i popullsisë në terren, sipas Vendimin të Qeverisë të datës 21 nëntor 2023 ishte deri më 17 Maj 2024, bazuar në kërkesat e disa komunave dhe duke u bazuar në sistemin monitorues që ka ngritur Agjencia e Statistikave të Kosovës për ta monitoruar ecurinë e procesit, vlerësuam se mund të ketë individë, ekonomi familjare ose edhe ata që kanë refuzuar regjistrimin dhe kërkuam nga Qeveria një shtyrje të afatit të Regjistrimit të Popullsisë deri më 24 Maj 2024. Kjo kërkesë  është aprovuar nga ana e Qeverisë, thuhet në njoftimin e ASK-së.

Kontrolloni gjithashtu

Antonello De Riu: Masat e BE-së ndaj Kosovës janë bërë më qëllim që ta nxisin atë në përmbushjen e angazhimeve

Ambasadori Italian Antonello De Riu thotë se rihapja e Urës së Ibrit po përdoret për qëllime politike dhe elektorale

Ambasadori italian, në Kosovë,  Antonello De Riu ka deklaruar se çështja e rihapjes së Urës …