Jeton Syla

Tri vepra të reja nga Kolegji BIZNESI

Në Biblotekën Kombëtare “Pjeter Bogdani”, Kolegji Biznesi ka promovuar tri vepra shkencore të Profesoreve të këtij Kolegji. Promovimin e përshendeti në emër të kryeministrit Ramush Hajradinaj, këshilltari i tij, Jahja Lluka. Veprat e promovuara trajtojnë qështje nga fusha e dijes shkencore të programeve që janë të licensuara dhe akredituara në këtë …

Më shumë...

Ministri Bytyqi ndau mirënjohje për mësimdhënësit dhe drejtorët e dalluar për vitin 2018

Ministri i Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, Shyqiri Bytyqi, në një ceremoni solemne ka ndarë mirënjohje për mësimdhënës dhe drejtorë të shkollave të përzgjedhur nga komunat e tyre si më të mirët për vitin 2018. Mirënjohjet janë ndarë me qëllim të vlerësimit dhe respektimit të punës dhe angazhimit të tyre për …

Më shumë...

Reçica në konferencën përmbyllëse të vitit 2018, vit i reformave në MPMS

Ministri i Punës dhe Mirëqenies Sociale, Skender Reçica, ka mbajtur konferencën përmbyllëse të vitit 2018. Ai foli fillimisht për sfidat dhe obligimet e vitit që po lamë pas si ato, në fushën e marrëdhënies së punës, sigurisë dhe shëndetit në punë, trajtimit jo të barabartë të personave me aftësi të …

Më shumë...

Plus Center të premtën shpërndan miell për familjet skamnore

Kompania Plus Center në Ferizaj të premten me 28.12.2018 do të shpërndaj 5 ton miell për familjet skamnore. Ndërsa nxënsave të shkollave fillore të Ferizajt do t’iu shpërndahen për festat e fundvitit shumë dhurata përmes donatores Elodina Avdiu e lindur dhe rritur ne Francë me kontributet e mbledhura. Plus Center …

Më shumë...

Shala: Vendimet që i kemi marr dëshmojnë se po e mbrojmë konsumatorin

Ministri i Tregtisë dhe Industrisë, Endrit Shala, ka theksuar se që nga marrja e detyrës mbrojtjen e konsumatorit e ka vendosur ndër prioritetet kryesore dhe sipas tij, kjo është dëshmuar me vendimet që i ka marr. Shala ka thënë se urdhëresa për ndalimin e shitjes së duhanit dhe alkoolit për …

Më shumë...

Certifikohen 25 kompani për bujqësinë organike

Për grumbullimin e bimëve mjekësore, aromatike dhe pemët e imëta janë certifikuar edhe 25 kompani, të cilat operojnë në gjithë vendin. Certifikimi i këtyre kompanive me “Certifikata organike”, është bërë nga Shoqata “Organika” dhe është mbështetur  nga projekti “Promovimi i Punësimit në Sektorin Privat” të Agjencisë Zvicërane për Zhvillim dhe Bashkëpunim, …

Më shumë...

Nis dekorimi i qytetit të Rahovecit për festat e fund vitit

Ka nisur dekorimi i qytetit të Rahovecit për festat e fund vitit. Dekorimi ka nisur nga Podrumi i Vjetër për të vazhduar deri te Lab Oil. Ai do të bëhet edhe tek tre rreth rrotullimet në hyrje të qytetit. I pranishëm në nisjen e dekorimit ishte kryetari i komunës, Smajl …

Më shumë...

Komitetit për Bujqësi, Pylltari dhe Zhvillim Rural mbajti mbledhjen e parë urgjente

Kryesuesi i Komitetit  për  Bujqësi, Pylltari dhe Zhvillim Rural, Kastriot Berisha paraqit vetëm një pikë të rendit të ditës – Shqyrtimin dhe miratimin e  Draft- Rregullores  për Tokën Bujqësore në Komunën e Malishevës. Ky Komitet për Draft-Rregulloren për Tokën Bujqësore në Komunën e Malishevës doli me rekomandime dhe plotësime, me …

Më shumë...

Kryetari Haliti nderoi me mirënjohje FSK-në, Policinë dhe KFOR-in

Në mbledhjen e Këshillit Komunal për Siguri në Bashkësi, situate e sigurisë në komunën e Vitisë, u vlerësua e qetë dhe stabile. Meqë sipas planit për mbajtjen e mbledhjeve të KKSB-së parashihen të mbahen vetëm 6 mbledhje të rregullta, mbledhja e sotme ishte e shtata, por që u iniciua nga …

Më shumë...

Vitia komuna e parë në nivel vendi që bënë digjitalizimin e shkollave

Komuna  e Vitisë, është bërë komuna e parë në nivel vendi që ka bërë digjitalizimin e shkollave. Kjo u bë e mundur falë një projekti të përbashkët të Komunës së Vitisë me Fondacionin Kosovë – Luksemburg me të cilën 39 shkollat e kësaj komune si fillore ashtu edhe të mesme  …

Më shumë...

Kapacitetet e kogjenerimit shfrytëzohen rreth 50%

Projekti i kogjenerimit për ngrohje të qytetit me avull nga Termocentrali “Kosova B” momentalisht nga Termokosi është duke u shfrytëzuar me vetëm 50% të kapaciteteve që ofron KEK-u, kjo për arsye se është duke u bërë zgjerimi i rrjetit. Megjithatë, kogjenerimi po konsiderohet si një projekt ekonomik dhe mjaft i …

Më shumë...

Plus Center i shpreh ngushëllime popullit mik amerikan

George H.W. Bush

Plus Center nga Ferizaj në shenjë solidarizimi me popullin mik Amerikan, të mërkurën më 5 dhjetor 2018, solidarizohet dhe  mban ditë zie me rastin e vdekjes së ish Presidentit amerikan, George H.W. Bush. Me këtë rast pronari i Plus Center, z. Sylejman Neziri dhe i gjithë stafi i shprehin ngushëllime …

Më shumë...

Plus Center i shpreh ngushëllime popullit mik amerikan

George H.W. Bush

Qendra Tregtare Plus Center me seli në Ferizaj në shenjë solidarizimi me popullin mik Amerikan të mërkurën më 5 dhjetor 2018 mban ditë zie me rastin e vdekjes së ish Presidentit amerikan George H.W. Bush. Me këtë rast pronari i Plus Center, z. Sylejman Neziri dhe stafi i shprehin ngushëllime …

Më shumë...

Qendra e trajnimit në KEK me mbi 1000 kandidatë në vit

Qendra  Trajnimeve në Korporatën Energjetike të Kosovës (KEK) fillimisht është themeluar vetëm për  zhvillimin e kapaciteteve të Korporatës, pra për nevojat e punëtorëve. Mirëpo me zhvillimin e kapaciteteve të Qendrës tani ofrohen trajnime për lëmi të ndryshme edhe për të gjithë kandidatët e interesuar të Kosovës. “Trajnimi që ofron kjo …

Më shumë...