Airport Adem Jashari
mbpzhr 2018
MIT
kek
Fillimi / Jeton Syla (faqe 30)

Jeton Syla

Ministri Bytyqi priti ambasadorin e ri të Turqisë në Kosovë

Ministri i Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, Shyqiri Bytyqi, ka pritur sot në takim ambasadorin e ri të Turqisë në Kosovë, Çagri Sakar, me të cilin bisedoi për vazhdimin e bashkëpunimit në arsim mes dy vendeve. Ministri Bytyqi fillimisht ka uruar ambasadorin Sakar për detyrën e re dhe ka falënderuar shtetin ...

Më shumë...

Ministri Gashi raportoi të arriturat e MKRS-së në Komisionin Parlamentar

Ministri i Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Kujtim Gashi, ka raportuar pranë Komisionit Parlamentar për Arsim, Shkencë, Teknologji, Kulturë, Rini, Sporte, Inovacion dhe Ndërmarrësi, për periudhën e tremujorit të fundit. Ministri Gashi tha se për të është kënaqësi raportimi për herë të katërt pranë këtij komisioni parlamentar dhe se ky raportim ...

Më shumë...

U mbajtën zgjedhjet për këshillin e fshatit në Beguncë, Haliti kryetar i ri

Në fshatin Beguncë janë mbajtur zgjedhjet për kryetar dhe anëtarë të këshillit të këtij fshati. Kryetar i fshatit Beguncë, me shumicë votash u zgjodh Nexhmedin Haliti, kurse u zgjodhën edhe 11 anëtarë të këtij këshilli. Gjithsej në këtë takim kanë marrë pjesë 65 banorë të cilët edhe kanë marrë pjesë ...

Më shumë...

U mbajtën zgjedhjet për këshillin e fshatit në Letnicë të Vitisë

Në fshatin Letnicë të komunës së Vitisë janë mbajtur zgjedhjet për kryetar dhe anëtarë të këshillit të këtij fshati. Kryetar i fshatit Letnicë, me shumicë votash u rizgjodh Shin Gjoni kurse u zgjodhën edhe 7 anëtarë të këtij këshilli. Gjithsej në këtë takim kanë marrë pjesë 24 banorë të cilët ...

Më shumë...

Drejtori komunal i Arsimit në Rahovec mbajti takim me drejtorët e shkollave

Në sallën e mbledhjeve të kuvendit komunal, drejtori i Drejtorisë Komunale të Arsimit në komunën e Rahovecit, Avni Morina ka mbajtur takim me drejtorët e shkollave të komunës, me të cilët ka diskutuar për mënyrën e kompensimit të orëve mësimore të humbura gjatë grevës. Drejtori Morina ka thënë se në ...

Më shumë...

Kryetari i Komunës së Rahovecit priti në takim Ministrin e Mbrojtjes, Rrustem Berisha

Kryetari i Komunës së Rahovecit Smajl Latifi, priti në zyrën e tij Ministrin e Mbrojtjes, Rrustem Berisha ku bashkëbiseduan për çështje të ndryshme të nivelit lokal e nacional, si dhe çështjet e rëndësishme nëpër të cilat po kalon Kosova. Ndër të tjera Ministri i Mbrojtjes Rrustem Berisha uroj Kryetarin Latifi ...

Më shumë...

Ministri Lekaj thotë se për projektet infrastrukturore për Komunën e Skenderajt këtë vit do të shpenzohen afro 1.7 milion euro

Ministri i Infrastrukturës, Pal Lekaj, ka prezantuar projektet infrastrukturore të planifikuara për Komunën e Skenderajt. Lekaj përmes një shkrimi në llogarinë e vet në Facebook, ka thënë se për vitin 2019 për këtë komunë do të shpenzohen 1.66 milion euro. Shkrimi i plotë i ministrit të Infrastrukturës dhe Transportit, Pal Lekaj. ...

Më shumë...

Për prodhuesit e verës, mishit dhe qumështit, dy milion euro nga MBPZHR-ja

Mevludin Krasniqi, Zëvendësministër në Ministrinë e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural ka thënë se kjo ministry me qëllim të rritjes së kapaciteteve prodhuese dhe përpunuese ka bashkëfinancuar projektet për katër prodhues të verës, tre përpunues të mishit, si dhe katër përpunues të qumështit! Sipas tij, 11 projekte të kompanive fituese, ...

Më shumë...

Brenda mundësive buxhetore do të vazhdojmë me rritjen e pensioneve edhe për kategoritë tjera

Qeveria e Kosovës në fillim të kësaj jave vendosi që me buxhetin e vitit 2019, të rrisë pensionet për disa kategori. Pensionet bazike, pensionet kontributdhënëse dhe ato të parakohshme të punëtorëve të Trepçës, janë ato që janë rritur me vendimin e fundit të ekzekutivit. Ndërsa, ministri i Punës dhe Mirëqenies ...

Më shumë...

Telekomi i Kosovës arrin marrëveshje me Universitetin e Prizrenit

Universiteti “Ukshin Hoti” në Prizren ka lidhur marrëveshje mbi shfrytëzimin e kontratës publike kornizë për ofrimin e shërbimeve telekomunikuese e lidhur ndërmjet Ministrisë së Administratës Publike dhe Telekomit të Kosovës. Marrëveshja përfshinë shërbimet telefonike mobile, internet, internet për GPRS, kablli optik, shërbimet e telefonisë fikse, shërbimet TV-kabllovik. Marrëveshje është nënshkruar ...

Më shumë...

Ministri Reçica: Papunësia nuk zbutet nëse s’bëhet një plan nacional nga Qeveria

Instituti Demokraci për Zhvillim (D4D), ka publikuar manifeston “Dialogu Social për Fuqizim”, në një bashkëbisedim në mes të Ministrit të Punës dhe Mirëqenies Sociale, Skender Reçica dhe të rinjve e të rejave. Reçica vuri theksin kryesor në analizën e tregut të punës si të nevojshme për të ardhmen, kjo për ...

Më shumë...

Ministria e Bujqësisë 3 milionë euro investime në përpunimin e pemëve dhe perimeve

Zëvendësministri i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, Mevludin Krasniqi bëri të ditur se kjo ministri ka ndarë 3 milionë euro për investime në përpunimin e pemëve dhe perimeve. Krasniqi ka treguar se ditëve në vijim do t’i publikoj edhe listat e projekteve përfituese edhe në sektorët e tjerë!.Krasniqi po ashtu, ...

Më shumë...

U zgjodhën këshillat e ri të fshatrave në Smirë e Goshicë

Në fshatrat Smirë dhe Goshicë janë mbajtur zgjedhjet për kryetar dhe anëtarë të këshillave të këtyre fshatrave. Në Smirë kryetar i këshillit të fshatit është zgjedhur Tajar Hyseni dhe janë përzgjedhur edhe 10 anëtarë të këshillit. Gjithsej në këtë takim kanë marrë pjesë 72 banorë me të drejtë vote. Gjithashtu ...

Më shumë...

Ministri Shala nënshkruan memorandum bashkëpunimi me Klubin e Prodhueseve të Kosovës

Ministri i Tregtisë dhe Industrisë, Endrit Shala, takoi drejtorin ekzekutiv të Klubit të Prodhuesve të Kosovës, Astrit Panxhën, me të cilin biseduan për mundësitë e bashkëpunimit në rritjen e konkurrencës në sektorin e prodhimit, që ndikon drejtpërdrejt në krijimin e vendeve të reja të punës. Në vazhdimësinë e përkrahjes dhe ...

Më shumë...

Në Viti mbahet Konfernca Shkencore “Shkolla shqipe në hapësirat shqiptare gjatë shekujve XVI-XX”

Me rastin e 11-vjetorit të Pavarësisë së Kosovës, të martën me 5 shkurt 2019 në ora 13.00 në shtëpinë e Kulturës “Gursel e Bajram Sylejmani” në Viti nën përkujdesjen e Kryetarit të Komunës së Vitisë, z. Sokol Haliti mbahet Konfernca Shkencore “Shkolla Shqipe në hapësirat shqiptare gjatë shekujve XVI-XX”. Të ...

Më shumë...

Kryetari Haliti: Projektet që nuk janë sipas kontratës së nënshkruar nuk do të pranohen dhe do të merren masa ligjore

Kryetari i Komunës së Vitisë, Sokol Haliti ka mbajtur mbledhjen e rregullt me drejtorët e drejtorive komunale. Gjatë këtij takimi u bë me dije se Drejtorinë për Bujqësi, Pylltari dhe Zhvillim Rural, tani e tutje do të udhëheq znj. Arlinda Sahiti. Gjithashtu në këtë takim Kryetari Haliti dhe Drejtori për ...

Më shumë...