Fillimi / Jeton Syla

Jeton Syla

IVDP organizon Tribunë në shënimin e 15 Janarit, Ditës së Përkujtimit të Gjenocidit ndaj Shqiptarëve në Kosovë

Instituti për të Vërtetën, Drejtësinë dhe Paqen organizon Tribunën:  në shënimin e 15 Janarit, Ditës së Përkujtimit të Gjenocidit ndaj Shqiptarëve në Kosovë, të shpallur me Rezolutën e Kuvendit të Republikës së Kosovës. –         Vendi i mbajtjes së Tribunës: amfiteatri i Bibliotekës Kombëtare të Kosovës “Pjetër Bogdani”, Prishtinë; –         Data: 15 Janar 2022 (e Shtune)  ...

Më shumë...

Në Drenas shënohet 15 Janari – Dita e gjenocidit serb ndaj shqiptarëve

Organizatat e dalura nga lufta nën degët në Drenas si dhe organizata “For New Life Kosovo” për personat e zhdukur me dhunë ju ftojmë që me datë 15-01-2022 në ora 10:00, qytetaret e komunës se Drenasit te bashkangjiten tek Shtëpija e Masakres në Poklek të vjetër. 15 Janari – dita ...

Më shumë...

Selami Hoti: Bëje edhe ti, mos e harro gjenocidin serb ndaj shqiptarëve. Lavdi!

Selami Hoti: Bëje edhe ti, mos e harro gjenocidin serb ndaj shqiptarëve. Lavdi!

Me rastin e 15 Janarit – Ditës së përkujtimit të gjenocidit serb ndaj shqiptarëve në Kosovë, për të tretin vit me radhë oragnizohet shënimii i kësaj dite. Andaj, ftohen familjarët/et, qytetarët/et, e Krushës së Madhe dhe të komunës së Rahovecit, që me 15 janar 2022 ditë e shtunë, duke filluar ...

Më shumë...

Ka ndërruar jetë Veterani i Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, Alush Krasniqi, ushtar i Brigadës 122″Imer Krasniqi”

Luftëtari i lirisë, Metush Kryeziu,  ka bërë të ditur se sot ka ndërruar jetë Veterani i Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, Alush Krasniqi, i lindur me 27 prill të vitit 1958 në fshatin Drenovc të Komunës së  Malishevës.  Alush Krasniqi, ishte Ushtar i Brigadës 122″Imer Krasniqi”. Varrimi do të bëhet sot ...

Më shumë...

Agush Buja: më 15 janar 2022 nga ora 19:30 të bëhet ndezja e qirinjve në shenjë respekti e përkujtimi për viktimat e gjenocidit në Kosovë

Agush Buja: më 15 janar 2022 nga ora 19:30 të bëhet ndezja e qirinjve në shenjë respekti e përkujtimi për viktimat e gjenocidit në Kosovë

Me rastin e ditës së përkujtimit të Gjenocidit në Kosovë, Qendra „Gjenocidi në Kosovë – Plagë e Hapur“ fton të gjithë shqiptarët që më 15 janar 2022 duke filluar nga ora 19:30 të bëjnë ndezjen e qirinjve në shenjë respekti e përkujtimi për viktimat e gjenocidit në Kosovë. Në sheshin ...

Më shumë...

Dr. Gani. S. Pllana dhe Dr. Sadete Pllana: “Fjalor terminologjik i teorisë së mekanizmave dhe të makinave

Dr. Gani. S. Pllana dhe Dr. Sadete Pllana: "Fjalor terminologjik i teorisë së mekanizmave dhe të makinave

Redaktor: Prof. dr. Agron Duro Në muajin dhjetor doli nga shtypi fjalori: FJALOR TERMINOLOGJIK I TEORISË SE MEKANIZMAVE DHE TË MAKINAVE Fjalori në fjalë, hartuar nga autorët Dr. Gani S. Pllana dhe Dr. Sadete Pllana, është një kontribut me vlera të veçanta terminologjike, fryt i një përvoje shumëvjeçare të autorëve ...

Më shumë...

Ka ndërruar jetë Nazlie Uksmajli, nëna e Dëshmorit të parë të Kombit të UÇK-së në Ferizaj, Nazmi Uksmajli

Ka ndërruar jetë Nazlie Uksmajli, nëna e Dëshmorit të parë të Kombit të UÇK-së në Ferizaj, Nazmi Uksmajli

Ka ndërruar jetë Nazlie Uksmajli, nëna e Dëshmorit të parë të Kombit të UÇK-së në Ferizaj, Nazmi Uksmajli. Me këtë rast kryetari i Ferizajt Agim Aliu ka lëshuar një telegram ngushëllimi ku ka shkruar: Me pikëllim, mora lajmin për ndarjen nga jeta të nënës së Dëshmorit të parë të Kombit ...

Më shumë...

Ka ndëruar jetë Ramadan Idriz Javori, pjestarë i Brigadës 122 Imer Krasniqi

Ka ndëruar jetë Ramadan Idriz Javori, pjestarë i Brigadës 121 Ismet Jashari "KUMANOVA"

Sot ka ndërruar jetë, veterani Ramadan Idriz Javori, pjesëtarë i Brigadës 122 Imer Krasniqi. Varrimi bëhet sot në orën 14:30 në varrezat e fshatin Llazicë. Ramadani ishte Invalid i luftës së UCK -së. Me këtë bashkëluftëtari i tij Enver Hoti ka shkruar: më ka pikëlluar  shumë lajmi për largimin nga ...

Më shumë...

OJQ-ja Gratë Intelektuale të Drenicës sot mbanë rotestë paqësore kundër dhunës dhe vrajses së grave

Dita Ndërkombëtare në Mbështetje te Viktimave të Torturës

OJQ-ja  Gratë Intelektuale të Drenicës, ka bërë thirrje për protestë, kundër vrasjes së të zonjës Lirie Qerimaj nga bashkëshorti i saj në fshatin Llaushë të Skënderajt. Në postim thuhet: Të dashur qytetare e qytetarë të komunës së Skënderajt. Ju ftojmë sot në orën 12:00 në Protestë paqësore kundër dhunës dhe ...

Më shumë...

Faton Mehmetaj: Ripërtëritja e Shqipërise

Ripërtrirja e Shqipërisë (Mësues, pse Shqipnia është kaq e vogël?! Pyet Zeneli mësuesin në orën e gjeografisë). Shqiparët prej kohërave të lashta e popullonin dhe e zotronin një territor mjaft të madh, që ishte teritori i Gadishullit Ilirik. Iliria ishte pjesa kryesore e Evropës parahistorike. Që nga ajo kohë e ...

Më shumë...

Nexhmi Lajçi: 30 dhjetori Dita e Veteranit të UÇK-së, dita e përuljës para të gjithëve

Nexhmi Lajçi

Sot veteranët e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës kan ditën e tyre, pra sot është 30 dhjetori Dita e Veteranit të UÇK-së. Edhe sot, ashtu si në ditën e dëshmorëve të kombit, ditës së flamurit dhe festave tjera kombetare duhet kujtuar lavdinë e të gjithë të rënëve për lirinë e atdheut ...

Më shumë...

Pren Marashi: Ishte Ushtria Çlirimtare e Kosovës ajo që i tregoi botës dhe armiqve, se këto troje kanë dalazotës

Pren Marashi: Ishte Ushtria Çlirimtare e Kosovës ajo që i tregoi botës dhe armiqve, se këto troje kanë dalazotës

Me rastin e 30 vjetorit të Ditës së Veteranit, ish-komandanti i Batalionit 4, i Brigadës 138 të UÇK-së, Pren Marashi ka shkruar: Tridhjetë vite më parë, më 30 dhjetor të vitit 1991, forca të shumta ushtarake e policore serbe, rrethuan shtëpinë e Komandantit, Adem Jashari, në Prekaz. Pikërisht para tridhjetë ...

Më shumë...

Qeveria e Kosovës ka shkarkuar sot Fidaim Sahitin, drejtorin e Shërbimit Gjeologjik të Kosovës

Qeveria e Kosovës ka shkarkuar sot Fidaim Sahitin, drejtorin e Shërbimit Gjeologjik të Kosovës

Qeveria e Kosovës ka shkarkuar sot Fidaim Sahitin, drejtorin e Shërbimit Gjeologjik të Kosovës, të emëruar në këtë detyrë më 22 janar, 2020. Sahiti ishte emëruar shef i ShGjK-së, me vendim të ish-kryeministrit Ramush Haradinaj. Mandati i Sahitit, shkarkimi i të cilit u shqyrtua në mbledhjen e 52-të, të Qeverisë ...

Më shumë...

KPMM mbanë konferencën e fundit për këtë vit

KPMM mbanë konferencën e fundit për këtë vit

Drejtori i KPMM-së, Ramiz Krasniqi në konferencën e fundit për këtë vit ka prezantuar punën një vjeçare me ç rast ka thënë: Komisioni i Pavarur për Miniera dhe Minerale është institucion i pavarur i cili në përgjegjësinë e saj ka zbatimin e Ligjit për Miniera dhe Minerale, Ligjit për Siguri ...

Më shumë...

Ramiz Krasniqi: KPMM-ja, është e përkushtuar në zbatimin e politikave qeveritare që ndërlidhen me sektorin e minierave

Ramiz Krasniqi: KPMM-ja, është e përkushtuar në zbatimin e politikave qeveritare që ndërlidhen me sektorin e minierave

Sot Komisioni i Pavarur për Miniera dhe Minerale, ka mbajtur mbledhjen e fundit për vitin 2021. Kryesuesja e bordit Selvete Graiçevci Pllana ka  prezantuar  arritjet, sfidat dhe obligimet e KPMM-së, me theks të veçantë problemet që i ka shkaktuar pandemia, por edhe vonesa e zgjedhjes së bordit të KPMM-së, ku ...

Më shumë...

Teuta Ymer Elshani do të fillojë vet punimet për rinovimin dhe hapjen e shtëpisë muze – Ymer Elshani, në Korroticë të Poshtme

Të dashur miq, kam vendosur që në prill të vitit 2022 të nisi vet punimet për rinovimin dhe hapjen e shtëpisë muze – Ymer Elshani, në Korroticë të Poshtme të komunës së Drenasit. E di që nuk do të jetë e lehtë për mua as emocionalisht as fizikisht, por nuk ...

Më shumë...