KEK
Fillimi / Zamir Qeriqi (faqe 340)

Zamir Qeriqi

Faton Mehmetaj: Deri kur do të tolerohet veprimtaria e strukturave paralele serbe në Kosovë? I

(Strukturat paralele serbe në Policinë e Kosovës, shkaqet dhe pasojat) Fillimisht dua të theksoj se ky shkrim ka për qëllim sensibilizimin e opinionit të brendshëm, atij të jashtëm dhe minoritetit serb, që të mos bien pre e trysnisë së Beogradit dhe mekanizmave të shërbimeve sekrete serbe, të cilët, pjesëtarët e ...

Më shumë...

Prof. dr. Muhamet Pirraku: GJAKU I DËSHMORËVE ËSHTË FARA E LIRISË!

  (Fjala e mbajtur në 10 vjetorin e rënies së atdhetarit, Rrustem I.Zeqiri – Viti, 30 mars 2009) Përvoja historike e kombeve të lira ka vërtetuar se Dëshmorët nuk kanë nevojë për brezat pas tyre, por këta, brezat e rinj, kanë nevojë ekzistenciale për kujtimin dhe nderimin e Dëshmorëve, për ...

Më shumë...

(23. 4. 2009) Adnan Abrashi: KRYEPESHKOPI SERB ARTEMIJE “VENDOS PËR PRIZRENIN”!?!

  Pas fillimit të aplikimit të Ligjit ( Nr. 03/L-039 ) mbi zona të veçanta të mbrojtura, i miratuar nga Kuvendi i Republikës së Kosovës, më 20 shkurt 2008 dhe aprovimit të mundshëm të Draft-Ligjit në propozim për “Zonën e Veçantë të Mbrojtur të Qendrës Historike të Prizrenit” nga Kuvendi ...

Më shumë...

( 26 maj 2009) Mona Agrigoroaie: RUMANIA DHE PAVARËSIA E KOSOVËS

  Rumanisë duhet t’i kërkohet emancipimit prej pozitës së zëdhënësës së Serbisë – Rusisë (!)Rumania është një ndër shtetet që nuk kanë njohur pavarësinë e Kosovës, duke u radhitur vijes politike të Beogradit. “Argumentet” e zyrtarëve rumunë, në thelb, janë shumë absurde dhe përkojnë në një masë të madhe me ...

Më shumë...

RKL: Arrestimi i Çekut në Bullgari është vazhdimësi e intrigave dhe shantazheve serbe e sllave kundër shqiptarëve

  Arrestimi i ish-shefit të Shtabit të Përgjithshëm të UÇK-së, komandantit shumëvjeçar të TMK-së, ish-kryeministrit të Kosovës dhe kryetarit aktual të PSD-së, Agim Çeku, më 23 qershor në kufirin e Bullgarisë nxjerrë në sipërfaqe pavarësinë shumë të brishtë dhe jo sa duhet të qëndrueshme të Kosovës, si dhe qëndrimin unik ...

Më shumë...

Faton Mehmetaj: Deri kur do të tolerohet veprimtaria e strukturave paralele serbe në Kosovë? II

  (Strukturat paralele serbe në Policinë e Kosovës, shkaqet dhe pasojat) Nga të dhënat e proklamuara në media, por edhe nga burimet e SHPK-së, konstatohet se gjatë vitit të kaluar në rajonin e Gjilanit, por edhe në pjesët tjera të Kosovës, kanë hyrë forca të konsiderueshme të pjesëtarëve të MUP-it ...

Më shumë...

Mehmet Bislimi: LUTA DHE HUTA!

Në këtë rrëmujë parazgjedhore në Kosovën e këtyre ditëve, ku së fundi i bihet edhe çarkut të hutës nga “ushtarët” e Lutës, nuk është kusur i madh që “ushtarët” e kryetrimit Lutë të shpallin fitoren që tani!…Luta, duke dashur të nxjerrë dufin e ndryshkur të urrejtjes dhe ambicieve të ulëta ...

Më shumë...

Mehmet Bislimi: Në përkujtim të veprës atdhetare të dëshmorëve, Afrim Zhitia dhe Fahri Fazliu

  Sa herë vjen nëntori para syve më del Llapi me lisat e gjatë, bjeshkët e larta të mbuluara me tisin e borës së parë, bacë Osmani me thinjat mbi kokë, nënë Qamilja zemërbardhë, nënë Halimja, e ndjerë e zemër madhe… Afrim vëllai!Bijtë më të mirë të popullit, shpaguan gjakun ...

Më shumë...

Ahmet Qeriqi: Çlirimtarët, gjithnjë në shënjestër të gazetarëve agresivë, të mbështetur nga qarqet antishqiptare

  Nuk është e largët koha kur disa publicistë të njohur të vendit dhe kuadro të larta partiake kishin lëshuar shigjeta helmi në Drenicë, sidomos pas qëndresës heroike dhe titanike të legjendarit, Adem Jashari në mars të vitit 1998, në Prekaz, kundër regjimit vrastar të Serbisë së kohës së Milosheviqit. ...

Më shumë...

Isa Mulaj: Bien shpifjet e Carla del Pontes, vazhdojnë shpifjet e Jeta Xharrës

Policia e Kosovës më 11 qershor 2009 ka arrestuar tre serbë në fshatin Çagllavicë në jug të Prishtinës: 1) Igor Juçinac, shtetas i Kosovës (1976); 2) Millutin Radanoviq shtetas i Serbisë (1957); 3) Predrag Zhelkoviq, shtetas i Serbisë (1976), nën dyshimin se kanë paguar njerëz në shuma deri në 100.000 ...

Më shumë...

Ahmet Qeriqi: EULEX-i intensifikon fushatën e akuzave kundër luftëtarëve të UÇK-së

Edhe pse kanë kaluar 10 vjet nga lufta jonë çlirimtare dhe fitimtare, qarqet antishqiptare të Beogradit zyrtar, administrata e UNMIK-ut dhe një segment i “sundimit të ligjit” i misionit EULEX në Kosovë, nuk e kanë ndërprerë për asnjë çast veprimtarinë në drejtim të diskriminimit dhe devalvimit të dhunshëm të vlerave ...

Më shumë...

Behxhet Shala: MENTALITETI DENONCUES

  “Me t’u zbardhur dita i mora një krah me dosje dhe i dorëzova te prokurorët e EULEX-it”, ishin fjalët e z. Hasan Preteni, numrit një të Agjencionit kosovar kundër korrupcionit. Këtë citat e huazova nga disa media të shkruara që i dhanë publicitet të veçantë këtij slogani denoncues të ...

Më shumë...

RKL: Fushatë kundër UÇK-së apo kundër “krimit dhe kriminelëve”?

  Qyshkur ka vendosur sundimin misioni EULEX në Kosovë, në bashkëpunim me protektorët e OKB-së, kanë filluar të aktualizohen etiketimet: “krim” dhe “kriminel” drejtuar një pjese të shqiptarëve të vendit tonë. Fillimisht këto etiketa i riaktualizoi Qeveria e Beogradit, duke i drejtuar kundër luftëtarëve të UÇK-së, pastaj në këtë valle ...

Më shumë...

Mehmet Bislimi: Shteti i fuqishëm, apo fuqia e shtetit të Kosovës!

  Për habinë tonë monedhën e Shqipërisë nuk e njohin bankat e Kosovës, në një kohë kur mu në këto banka mund ta konvertosh dinarin serb, të cilin e njohin, e pranojnë dhe e konvertojnë! …Ndonëse jemi të vetëdijshëm për peripecitë e një shoqërie, që është ngërthyer për të bërë ...

Më shumë...

RKL: Diplomacia e përgjumur dhe e papërgjegjshme e Kosovës

  Përderisa ministri i Jashtëm serb, Jeremiq bën përpjekje të bëjë shantazh dhe të përçajë vendet anëtare të Konferencës Islamike, disa nga të cilat e kanë pranuar pavarësinë e Kosovës, “diplomatët” tanë ende janë në delirin e pritjes madhështore, që i kanë bërë nënkryetarit amerikan Bajden, gjatë vizitës së tij ...

Më shumë...

Mehmet Bislimi: LOJA E SERBISË SI „VIKTIMË“ E RADHËS!

  Nën petkun e “viktimës së radhës”, Serbia arrin që edhe këtë radhë Evropën ta vë në lojë, duke e shndërruar atë në rolin e një palaçoje në shërbim të politikës ditore të Serbisë!… Në mesin e shumë shkrimeve dhe reagimeve me tone të arsyeshme, ca më të peshuara e ...

Më shumë...