KEK
Fillimi / Zamir Qeriqi (faqe 360)

Zamir Qeriqi

Tri TV-të e vendit, kryekëput në shërbim të klaneve politike (Koment redaksional i Radio-Kosova e lirë

  Ndihmesën më të madhe klasës politike të Kosovës ia kanë bërë dhe po ia bëjnë mediumet e papërgjegjshme, që janë vënë nën tutelën partiake, apo qeveritare. Aktualisht tri TV-të kryesore të vendit janë bërë zëdhënës tejet besnikë të klasës politike dhe qeveritare të vendit. RTK-ja tashmë po kontrollohet nga ...

Më shumë...

Agim Vuniqi: Pse nuk mendohet shqiptarisht…!?

Platforma për çështjen shqiptare ne Ballkan asnjëherë nuk është shqyrtuar seriozisht nga subjektet politike, por as nga institucionet shkencore. Zërat e arsyeshëm të individëve të pakët të cilët çështjen shqiptare e trajtojnë si të tërësishme janë të paktë dhe shpesh nuk janë të mirëpritura në koniukturat e tashme politike. Meqë ...

Më shumë...

Dy kahe ekstreme që ushqejnë kaosin dhe dezintegrimin tonë kombëtar dhe fetar

  Me rastin e Inaugurimit të kishës katolike në Rugovë, Ipeshkvi i Kosovës, Mark Sopi ka thënë:“Ndërtimi i kësaj kishe katolike është vetëm hapi i parë drejt identitetit të mirëfilltë kombëtar dhe fetar të shqiptarëve”. “Islami ka rrënjë të thella në trojet shqiptare dhe ato rrënjë nuk mund të shkulen”, ...

Më shumë...

Anashkaohet përfundimisht “pakoja” e Ahtisarit ( Koment redaksional i RKL-së)

  “Përfaqësuesi evropian në Treshen ndërmjetësuese për statusin e Kosovës, Volfgang Ishinger, përmes një interviste dhënë gazetës së njohur londineze “The Independent”, ka njoftuar se Treshja ndërkombëtare ka pranuar kërkesën e Beogradit, që plani i Ahtisarit të mos jetë bazë për procesin e negociatave shtesë ndërmjet dy palëve”. Procesi, lidhur ...

Më shumë...

(16. 9. 2007) Faik Miftari: A PO EVULON QËNDRIMI I BASHKËSISË EVROPIANE?

  Me refuzimin e “pakos” së Ahtisarit në Këshillin e Sigurimit të Organizatës së Kombeve të Bashkuara nga ana e Rusisë, e cila ishte kategorikisht kundër zgjedhjes së statusit të Kosovës sipas planit Ahtisari, pasoi një moment i jashtëzakonshëm. Që nga ai moment i bllokimit të kalimit të Rezolutës sipas ...

Më shumë...

Albin KURTI: VETËVENDOSJA E POPULLIT E KONFIRMON POPULLIN, VULLNETIN DHE INTERESAT E TIJ

Demonstratat për ndryshimin rrënjësor të kursit aktual të politikës nuk duhet të jenë vetëm masive, por edhe afatgjate nëse është nevoja. Dhe, aq afatgjate sa të jetë e nevojshme. Ato demonstrata duhet të kërkojnë afatin e përfundimit të misionit të UNMIK-ut në Kosovë që do të përputhej me referendumin për ...

Më shumë...

Jakup Krasniqi: Frika e pushtetarëve primitivë nga mendja e ndritur e Rexhep Qoses

  Kosova gjatë këtij viti ka festuar dy përvjetorë të mëdhenj. Dy përvjetorë, shtatëdhjetë-vjetorët e lindjeve të dy personaliteteve, tëcilët në sfera të ndryshme të jetës kanë lënë gjurmë të thella për sot e nëser dhe për kë imponojnë respekt.I pari, është Adem Demaçi, simboli i qëndresës shqiptare, i cili ...

Më shumë...

Sulmohet integriteti dhe dinjiteti i akademikut tonë emblematik, Rexhep Qosja (Koment redaksional i Radios-Kosova e lirë)

  Tetë vjet pas çlirimit të Kosovës nga barbarët serbë dhe nga regjimi kriminal i Milosheviqit, ende në vendin tonë kanë mbetur dhe po veprojnë shpenguar mbeturinat e këtij regjimi. Dhe, mjerisht, këto mbetje të ish regjimit kolonialist të Serbisë i gjen të postuar kudo në vendet kyçe, ku më ...

Më shumë...

( 1. 9. 2007) KADRI REXHA: SULMI KUNDËR AKADEMIKUT REXHEP QOSJA ËSHTË AKT I DËNUESHËM DHE FAJ I PAFALSHËM

  Me hidhërim të thellë u bashkohem forcave përparimtare shqiptare, të cilat, me të drejtë, e dënojnë sulmin e rëndë që Akademikut Rexhep Qosja iu bë më 29. 8. 2007 nga Ministria e Arsimit të Kosovës.Sulmi kundër Akademikut Rexhep Qosja është sulm vandal kundër kritikut të shquar letrar, kundër eseistit ...

Më shumë...

Dilaver Goxhaj: Disa nga sfidat e ardhshme të cilat e presin Kosovën e pavarur

Ballkani ka qënë përherë zonë interesash të Fuqive të Mëdha. Nuk ka ngelë perandor i botës pa e vizituar, si asnjë rajon tjetër të globit. Dikur zonë interesash midis Perandorisë Perse dhe Romës, më vonë midis Perandorisë Bizantine dhe Rusisë; pastaj midis Perandorisë Turke dhe asaj Austro-Hungareze dhe asaj Ruse; ...

Më shumë...

Serbia, po e tregon fytyrën e vet të vërtetë sodomiste (RKL

Me vjet e decenie të tëra intelektualët dhe historianët shqiptarë, dhe jo vetëm këta, janë munduar të ia bëjnë me dije botës së qytetëruar se në mesin e serbëve jeton një botë demoniake, e “krijuar” vetëm për të kryer krime dhe monstruozitete ndër më të djallëzuarat. Rasti i fundit i manifestimit ...

Më shumë...

Agim Vuniqi: Koshtunica dhe Nikoliqi lobojnë për pranimin e menjëhershëm të Kosovës së pavarur..!?

Cili është pozicioni diplomatik i Kosovës, sot, pas pranimit të shumë shteteve, ndër to të shteteve më reprezentative të botës, të cilat kanë statusin e anëtarëve të përhershëm në KS, dhe a po ndryshon gjë pranimi i Kosovës së pavarur në marrëdhëniet ndërkombëtare. Sigurisht që po. Pretendimet e deritanishme të ...

Më shumë...

Lavdim Klinaku: Kosova një hap para

Të thuash se me pavarësimin e vendit(Kosovës) u plotësua amaneti i mijëra dëshmorëve nuk është e drejtë, dhe në fakt është johumane. Është shumë e vërtetë , që kosova e shpalli një lloj të pavarësisë , e cila nuk ka sovranitet , te paktën keshtu është konceptuar nga letrat që u ...

Më shumë...

Mexhid YVEJSI: KOSOVA ME PAVARËSI- NJË MASHTRIM I RI…

Me 17 Shkurt 2008, në Prishtinë, tani më të gjithë e dinë, se Kosova e shpalli pavarësinë…Pavarësinë e shpallën shqiptarët, por, në të vërtetë, këtë pavarësi e projektuan ndërkombtarët…E projektuan ndërkombtarët jo për hatër të shqiptarëve, por për hirë të ”qytetarëve”… Kjo pavarësi është më e drejtë të quhet “Ahtisaari”… Kjo pavarësi ...

Më shumë...

Sabit Gashi: ANGAZHIMI PËR PAVARËSI NUK MUND TË PRODHOJË ASGJË MË TEPËR SE PRODUKTIN „AHTISARI“!

Po të flasim me gjuhën e prodhimit të produkteve mund të themi se tash jemi në prag të daljes në jetë të produktit politik të quajtur “Pavarësi e Kosovës”. Produkti është projektuar në vitin 1990 nga Lidhja Demokratike e Kosovës. Është shpikur pa u bërë analizat e duhura se a ...

Më shumë...

Dr. Laver Stoka: Pamjaftueshmëria e valvulës aortike

Çfarë kuptojmë me pamjaftueshmëri të valvulës aortike? Aorta përbën damarin kryesor nëpërmjet të cilit gjaku i “pastruar” në mushkëri, pasi zbret në veshore të majtë e më tej në barkushen e po kësaj ane, pompohet drejt çdo qelize trupore. Gjatë kalimit të gjakut prej barkushes së majtë në aortë, valvula ndërmjet ...

Më shumë...