Autoritetet turke deri tani kanë shkarkuar më shumë se 10 000 funksionarë, të akuzuar për puçin e 15 korrikut

Autoritetet turke deri tani kanë shkarkuar më shumë se 10 000 funksionarë, të akuzuar për puçin e 15 korrikut

Autoritetet turke deri tani  kanë shkarkuar më shumë se 10 000 funksionare shtesë në kuadër të hetimeve të hapura pas përpjekjes për grusht shteti në korrik të këtij viti, sipas dy dekreteve, që njoftojnë gjithashtu mbylljen e disa  medieve. Gjithsej 10. 131 punonjës të shtetit, kryesisht të ministrive të Edukimit, Drejtësisë dhe Shëndetësisë, janë shkarkuar, sipas këtyre dekreteve të publikuara, në Fletoren Zyrtare, ndërkohë që shumë funksionarë të tjerë janë prekur më parë nga ky spastrim që prej grushtit të shtetit të 15 korrikut. Turqia është kritikura edhe nga aleatët për këtë spastrim të gjerë të kundërshtarëve politikë.

Kontrolloni gjithashtu

Rexhep Selimi

Mbrojtja e Rexhep Selimit, ka kërkuar lirimin e tij nga paraburgimi deri në 30 ditë para fillimit të gjykimit

Në përgjigje ndaj kërkesës së Zyrës së Prokurorit të Gjykatës Speciale, avokati i  Rexhep Selimit, …