Fillimi / Lajmet / Avokati i Popullit kërkon që në asnjë mënyrë të mos publikohet identiteti i personave të prekur me COVID-19

Avokati i Popullit kërkon që në asnjë mënyrë të mos publikohet identiteti i personave të prekur me COVID-19

Institucioni i Avokatit të Popullit, Hilmi Jashari i ka kërkuar Agjencisë për Mbrojtjen e të Dhënave Personale që të procedojë me masa ndëshkuese ndaj atyre që shkelin ligjin për mbrojtjen e të dhënave personale. Avokati i Popullit thotë se publikimi i të dhënave të pacientëve që janë në trajtim me Covid-19 nuk mund të bëhet në asnjë mënyrë. Jashari tregon edhe ankesat që kanë arritur në këtë institucion gjatë kohës së pandemisë, të cilat kanë të bëjnë me të burgosurit, dhe me shtetasit e Kosovës në Evropë. Ai thekson se të dhënat e pacientëve duhet të mbrohen edhe jashtë çështjes me pandeminë, dhe se rrethana e vetme kur ato mund të publikohen është kur vet pacienti deklaron për gjendjen e tij.

Kontrolloni gjithashtu

Kryetari i Kosovës, Hashim Thaçi, ka përkujtuar heroin, Mensur Zyberaj në përvjetorin e rënies së tij

Kryetari i Kosovës, Hashim Thaçi, ka përkujtuar heroin, Mensur Zyberaj në përvjetorin e rënies së tij

Kryetari, Hashim Thaçi, ka përkujtuar heroin, Mensur Zyberaj e dëshmorë të tjerë në përvjetorin e ...