tv dielli
MIT
kek
Airport Adem Jashari
Fillimi / Lajmet / Bajrami: Mësimi tërëditor nuk pritet të fillojë as vitin e ardhshëm pasi në shkollat tona nuk ka kushte për këtë proces
Ministria e Arsimit shtë duke bërë përpjekje për të ofruar mësimin online për nxënësit e Kosovës

Bajrami: Mësimi tërëditor nuk pritet të fillojë as vitin e ardhshëm pasi në shkollat tona nuk ka kushte për këtë proces

Mësimi tërëditor nuk pritet të nisë as vitin e ardhshëm shkollor 2020-2021. Ministrja e Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit, Hykmete Bajrami, ka thënë se aktualisht në shkollat e Kosovës nuk ka kushte për këtë proces. Ish-ministri i Arsimit, Shyqiri Bytyqi, kishte paralajmëruar fillimin e mësimit tërëditor për dy vjetët e kaluar, por që implementimi i tij kishte dështuar në mungesë të krijimit të kushteve në shkolla. Sipas ministres, mësimi tërëditor do të jetë pjesë e strategjisë afatgjate në arsim. Por problemi sipas saj, është edhe fakti se në qendrat urbane shumica e shkollave janë të stërngarkuara me nxënës dhe punojnë me dy ndërresa derisa në zonat rurale shkollat janë duke u zbrazur si pasojë e lëvizjes së banorëve në qendra urbane, si dhe ikjes jashtë shtetit.

Kontrolloni gjithashtu

Henry Kissinger: Koronavirusi mund të shkaktojë një “katastrofë ekonomike” që mund të zgjasë për breza të tërë

Henry Kissinger: Koronavirusi mund të shkaktojë “katastrofë ekonomike” që mund të zgjasë për breza të tërë

Ish-sekretari amerikan i shtetit Henry Kissinger ka paralajmëruar se koronavirusi mund të shkaktojë një “katastrofë ...