Limak Kosovo
Fillimi / Lajmet / Bedri Elezi: Serbia po përpiqet ta shfrytëzojë situatën e krijuar në veriun e Kosovës pas rasteve të shfaqura me koronavirus
Bedri Elezi: Serbia po përpiqet ta shfrytëzojë situatën e krijuar në veriun e Kosovës pas rasteve të shfaqura me koronavirus

Bedri Elezi: Serbia po përpiqet ta shfrytëzojë situatën e krijuar në veriun e Kosovës pas rasteve të shfaqura me koronavirus

Serbia po përpiqet ta shfrytëzojë situatën e krijuar në veriun e Kosovës pas rasteve të shfaqura me koronavirus. Sipas Bedri Elezit, Drejtor i Institutit të Kosovës për Studime Ndërkombëtare, kjo duhet të trajtohet me vigjilencë nga institucionet e sigurisë në Kosovë. Ai tha se Serbia e ka në plan ta destabilizojë veriun e vendit. “Ne duhet ta marrim shumë seriozisht situatën e krijuar në përgjithësi në Kosovë, po ashtu edhe në Veriun e Mitrovicës. Ditë e fundit kemi pasur shqetësime të sigurisë në përgjithësi, sidomos në veriun e Kosovës. Po, dyshohet se ka një plan të strukturave të sigurisë së Serbisë, që ta shfrytëzojnë situatën e krijuar më të cilat po ballafaqohet edhe globi me Covid 19, kështu me futjen në karantinë të veriut të shkëputet komunikimi me pjesën tjetër dhe të futet në diskutim edhe kjo pjesë në dialogun Kosovë – Serbi për marrëveshjen finale e cila tanimë dihet dhe është publike”. Elezi shtoi se në zbatim të planit janë vënë 30 agjentë të shërbimit sekret BIA.

Kontrolloni gjithashtu

Kryetari Thaçi: Nuk do të bashkëpunojë me Miroslav Lajcak, për shkak se ai nuk e njeh shtetin e Kosovës

Kryetari Thaçi: Nuk do të bashkëpunojë me Miroslav Lajcak, për shkak se ai nuk e njeh shtetin e Kosovës

Kryetari i Kosovës, Hashim Thaçi, ka thënë se çështja e dialogut me Serbinë nuk duhet ...