KEK
Fillimi / Lajmet / Bedri Hamza: Ndarja e 11 milionë eurove për pagesën e rrymës në veri të Kosovës është në kundërshtim me ligjin
Bedri Hamza: Në programin qeveritar nuk parashihet as një masë konkrete për rimëkëmbjen ekonomike pas pandemisë

Bedri Hamza: Ndarja e 11 milionë eurove për pagesën e rrymës në veri të Kosovës është në kundërshtim me ligjin

Nënkryetari i Kuvendit nga radhët e Partisë Demokratike të Kosovës, Bedri Hamza ka thënë se ndarja e 11 milionë eurove për pagesën e rrymës në katër komunat në veri të Kosovës është në kundërshtim me ligjin. Javën e kaluar, komisioni kishte miratuar propozimin e KOSTT-it për ndarjen e këtyre mjeteve. “Kjo është në kundërshtim me ligjin, nuk ka bazë ligjore, për shkak se KOSTT-i është ndërmarrje publike, në bazë të statutit është 100 për qind është pronë e Republikës së Kosovës, ku aksionari i ushtron të drejtat e veta përmes Kuvendit të Kosovës. Kjo është shkelje edhe e Qeverisjes Korporative, sepse kjo ndërmarrje e ka Bordin dhe Kuvendi nuk ka te drejtë të ndërhyrje në menaxhimin dhe afarizmin e kësaj ndërmarrjeje, tha Bedri Hamza gjatë konferencës për medie.

Kontrolloni gjithashtu

Enver Hoxhaj: Zgjedhja e kryetarit të ri nuk është përpjekje për ta zëvendësuar liderin e kësaj partie që është në Hagë

Enver Hoxhaj dha dorëheqjen e tij dhe të kryesisë së PDK-së deri në Konventën e 3 korrikut

Kryetari në dorëheqje i Partisë Demokratike të Kosovës, Enver Hoxhaj në një konferencë për media ...