Limak Kosovo
Fillimi / Lajmet / Benjamin Hodges thotë se emërimi i Matthew Palmerit, dëshmi e seriozitetit të SHBA-ve për Kosovën
Benjamin Hodges thotë se emërimi i Matthew Palmerit, dëshmi e seriozitetit të SHBA-ve për Kosovën

Benjamin Hodges thotë se emërimi i Matthew Palmerit, dëshmi e seriozitetit të SHBA-ve për Kosovën

Emërimi i një të dërguari special për Ballkanin Përendimor nga SHBA-të, dëshmon seriozitetin e madh të diplomacisë amerikane për Kosovën. Kështu po konstaton, ish-komandanti i forcave amerikane në Evropë, Benjamin Hodges. Sipas tij, emërimi i Matthew Palmer në këtë pozitë është i rëndësishëm për dy arsye; për seriozitetin e marrëdhënieve të SHBA-ve me Kosovën, dhe zgjidhjen për fundimtare të çështjes së Kosovës. “Emërimi i Palmerit është i rëndësishëm për dy arsye. Së pari, është dëshmi e seriozitetit të marrëdhënies së Amerikës me rajonin. Kur Shtetet e Bashkuara dërgojnë një të dërguar special, është një mesazh për të gjitha palët që ne kujdesemi të ndihmojmë në zgjidhjen e çështjes”, ka thënë Hodges. Sipas tij, cilësitë e Palmer bëjnë të besojnë se ai është këtu për një arsye, dhe jo vetëm sa për të përmbushur pozitën e vetë.

Kontrolloni gjithashtu

Haradinaj: Martirët e masakrës së Lybeniqit, që u shndërruan në gurë themeltar të lirisë së vendit tonë

Ramush Haradinaj: Martirët e masakrës së Lybeniqit u shndërruan në gurë themeltar të lirisë së vendit tonë

Në përvjetorin e masakrës së Lybeniqit, kryetari i Aleancës për Ardhmërinë e Kosovës, Ramush Haradinaj, ...