MIT KS
Fillimi / Analiza / Besim M. Zymberi: Përgjegjësia për Masakrën e Tivarit, është mbi Jugosllavinë e Serbinë dhe jo mbi Shqipërinë
Besim M. Zymberi: Përgjegjësia për Masakrën e Tivarit, është mbi Jugosllavinë e Serbinë dhe jo mbi Shqipërinë

Besim M. Zymberi: Përgjegjësia për Masakrën e Tivarit, është mbi Jugosllavinë e Serbinë dhe jo mbi Shqipërinë

Masakrën e Tivarit, e projektoi dhe e ekzekutoi Jugosllavia-Serbia, me idenë e tandemit monstruoz Tito-Rankoviq. Masakra e Tivarit, u krye në territorin e Jugosllavisë dhe jo në atë të Shqipërisë! Përgjegjësia për Masakrën e Tivarit, është mbi Jugosllavinë e Serbinë dhe jo mbi Shqipërinë! Edhe sot shohim synime që për krimet e Serbisë në Kosovë, në vitet 1998-99, të akuzohet UÇK-ja e jo Serbia.

 

Po bëhen 30 vjet qëkur nga akademikë shqiptarë në të dy anët e kufirit, nga doktorë shkencash në dy anët e kufirit, nga gazetarë, medie, portale e publicistë në të dy anët e kufirit, Shqipëria-paturpësisht dhe padrejtësisht akuzohet për ekzekutim të Masakrës së Tivarit!? Nëse një ditë Kosova do ta akuzojë Jugosllavinë-Serbinë për ekzekutim të Masakrës së Tivarit-si Krim Gjenocidi kundër Shqiptarëve, Serbia do ta ketë shumë lehtë të mbrohet: do t’i përdorë mediet shqiptare, doktorët e akademikët shqiptarë dhe publicistët shqiptarë, të cilët, paturpësisht dhe krejt pacipshmërisht, për shkaqe misionare antikombëtare, si dhe për shkaqe egoje e hakmarrjeje, arritën të krijojnë një pëprcepcion të tmerrshëm dhe krejt deformues: zhvendosjen e përgjegjësisë, nga Jugosllavia-Serbia, në Shqipëri!? Edhe sot, kur shënohet përvjetori i masakrës së Tivarit, portalet e disa medie, vunë në ballina lajmin për kinse “vrasjen e mijëra shqiptarëve të Kosovës nga Shqipëria, përkatësisht, udhëheqës të kohës…”!? Ky është një krim i pafalshëm! Masakrën e Tivarit, e projektoi dhe e ekzekutoi Jugosllavia-Serbia, me idenë e tandemit monstruoz Tito-Rankoviq. Masakra e Tivarit, u krye në territorin e Jugosllavisë dhe jo në atë të Shqipërisë! Përgjegjësia për Masakrën e Tivarit, është mbi Jugosllavinë e Serbinë dhe jo mbi Shqipërinë! Nuk e di a është rastësi: edhe sot shohim synime që për krimet e Serbisë në Kosovë, në vitet 1998-99, të akuzohet UÇK-ja e jo Serbia. Madje, ka pasur edhe efekte të dukshme në këtë drejtim! I fundit efekt i tmerrshëm është-krijimi i Gjykatës Speciale për Kosovën!

Kontrolloni gjithashtu

Osman Osmani

Osman Osmani: Aleanca bën thirrje për krijimin e një fondi tejkalues për punëtorët më të prekur nga kriza

Unia dhe 22 organizata mbështetëse i bëjnë thirrje qeverisë federale dhe kantoneve të sigurojnë fondet ...