Kurti Vucic

Branislav Kerstiq: Koalicioni Kurti-Vuçiq në Maqedoni po funksionon efektivisht në Bashkëpunimin Rajonal

Analisti serb, Branislav Kerstiq, konsideron  se koalicioni midis kryeministrit Albin Kurti dhe presidentit serb Aleksandar Vuçiq po funksionon efektivisht  në kontekstin e bashkëpunimit të tyre në rajon. Kërstiq ka bërë këtë vlerësim pas mbështetjes së hapur të kryeministrit Kurti për koalicionin politik në Maqedoni midis partisë VMRO-së nga Vuçiq dhe Vlen. Sipas tij, koalicioni Kurti-Vuçiq në Maqedoni po funksionon shumë mirë, duke paraqitur një paralelizëm të suksesshëm me situatën në Kosovë. Ky është një zhvillim i rëndësishëm, thotë analisti serb Branislav Kerstiq.

Kontrolloni gjithashtu

DW: Pasivizimi i dokumenteve në administratë shtetërore të Serbisë, ka prekur mijëra shqiptarë etnikë në Kosovën Lindore

Pasivizimi i dokumenteve në  administratë shtetërore të Serbisë  ka prekur mijëra shqiptarë etnikë në Kosovën …