KEK
Fillimi / Institucionet (faqe 678)

Institucionet

Interesim i madh nga ana e fermerëve rahovecian për të përfituar subvencione

Si viteve tjera, po ashtu edhe këtë vit fermerët e Komunës së Rahovecit kanë treguar interesim të madh për të aplikuar për subvencione, të cilat jepen nga Ministria e Bujqësisë dhe e Zhvillimit Rural. Për interesimin e madhe të fermerëve të Komunës së Rahovecit tregon fakti se nga data e ...

Më shumë...

Informohen nxënësit e shkollave në Rahovec për rrezikun nga pickimi i rriqrave

Gjatë ditës së enjte, kanë filluar ligjëratat nëpër të gjitha shkollat e Komunës së Rahovecit, ligjëratat janë duke u organizuar  nga Drejtoria e Shëndetësisë dhe Mirëqenies Sociale, në bashkëpunim me drejtorin e Arsimit dhe tema e ligjëratave është “Vetëdijesimi i nxënëseve nga rreziku i cili vjen nga pickimi i rriqrave”. ...

Më shumë...

Drejtoria për Kulturë në Rahovec organizon Tryezë për Trashëgiminë Kulturore

Në kuadër të shënimit të Ditës Botërore të Monumenteve të Trashëgimisë Kulturore, të hënën, më 18 prill, Drejtoria për Kulturë e komunës së Rahovecit, organizon disa aktivitete kulturore. Në bashkëpunim edhe me Qendrën Rinore në Rahovec dhe shkollat e mesme të komunës, do të vizitohen disa monumente të trashëgimisë kulturore ...

Më shumë...

Komuna e Mitrovicës subvencionon me sera 27 fermer

Kryetyari i Komunës së Mitrovicës, Agim Bahtiri, dhe drejtori i Drejtorisë për Bujqësi, Nasuf Aliu, kanë ndarë serat për fermerët e Komunës. Projekti i Drejtorisë së Bujqësisë për subvencionim, ka si qëllim mbështetjen e fermerëve në komunën e Mitrovicës, prandaj rreth 3,350 m2 sipërfaqe e re toke u janë shpërndarë ...

Më shumë...

U mbajtën Garat komunale të recituesve

Gjatë muajit mars dhe pjesës së parë të muajit prill, në të gjitha shkollat e komunës së Suharekës, janë mbajtur Garat e recituesve në nivel shkolle. Të gjitha shkollat fillore të mesme të ulëta kanë përzgjedhur dy nxënësit më të suksesshëm (njëri nga shkolla fillore dhe tjetri nga shkolla e ...

Më shumë...

Fermerët ferizajas furnizohen me farë misri

Komuna e Ferizajt edhe këtë vit ka furnizuar me farë misri fermerët ferizajas. Me këtë rast fermerët ferizajas, janë shprehur tejet të kënaqur me këtë subvencionim të komunës, ata thanë se kjo ju ndihmon mjaft shumë që arat e tyre të mos mbesin djerrin. U bë e ditur se komuna ...

Më shumë...

MKRS-ja dhe IAK-u, memorandum me Kolegjin UBT

Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit dhe Institutit Arkeologjik i Kosovës, kanë nënshkruar Memorandum Bashkëpunimi me Kolegjin UBT, nëpërmjet të cilit palët pajtohen që të zhvillojnë programe bashkëpunimi, shkëmbimi akademik dhe programe hulumtuese. Qëllimi i Memorandumit është shkëmbimi i përvojave dhe krijimi i hapësirave që studentët e UBT-së të realizojnë ...

Më shumë...

U bë inaugurimi i pllakës “EKSODI 99”

Me moton “Të mos e harrojmë të kaluarën”, OJQ “Eksodi 99” në Mitrovicë edhe këtë vit nuk do ta ndërpres aktivitetin e vet në shënimin e 17-vjetorit të përndjekjes së popullatës shqiptare nga vatrat e tyre. Me rastin e nisjes së aktiviteteve në shënimin e kësaj dite, kryetari i komunës ...

Më shumë...

Shënohet dita e shkollës “Astrit Bytyqi”

Të premten është shënuar ditëlindja e dëshmorit “Astrit Bytyqi” njëherësh edhe dita e shkollës  që mban emrin e këtij dëshmori. Për të marr pjesë në këtë aktivitete ishte edhe kryetari i Ferizajt, Muharrem Svarqa së bashku me bashkëpunëtorët e tij. Svarqa në këtë ceremoni theksoi se emri i Astrit Bytyçit ...

Më shumë...

Interesim i madh në mesin e fermerëve ferizajas për mbjellje të serrave

Produkte bujqësore thuhet se prodhohen mjaft por nuk ka treg e çmim të sigurt për to. 14 serra të reja të financuara nga komuna dhe fermerë nga fshatra të ndryshme po ndërtohen edhe këtë pranverë në rajonin e Ferizajt. Interesimi për to thuhet se është shumë i madh sepse ato ...

Më shumë...

MKRS-ja subvencionon me 123 mijë euro tri federata të sportit

Në vazhdën e nënshkrimit të memorandumeve të bashkëpunimit me federata të sportit të Kosovës, të cilat për synim kanë krijimin e mundësive që ato të funksionojnë në mënyrë sa më të pavarur, MKRS-ja ka nënshkruar të premten tri memorandume, me Federatën e Peshëngritjes (28 mijë euro, atë të Autosporteve (me ...

Më shumë...

Kultura dhe arsimi përbëjnë interes vital për qytetarët dhe për shtetin e Kosovës

Nën organizmin e ministrisë së Kulturës, Rinisë dhe Sportit, të premten filloi punimet konferenca dy ditore me temë “Kultura dhe arsimi”, të cilën e hapi ministri Kujtim Shala, e ku morën pjesë ministri i Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, Arsim Bajrami, ministri i Diasporës, përfaqësues nga vendet fqinje, përfaqësues nga BE-ja ...

Më shumë...

Komiteti i komuniteteve në Deçan ka mbajtur takimin e rregullt

Komiteti për Komunitete, organ i Kuvendit të Komunës së Deçanit ka mbajt takimin e rregullt, në mungesë të kryetarit të këtij komiteti, takimi është udhëhequr nga  z.Shaban Pejqinoviq, ku janë trajtuar një varg çështjesh, që lidhen me gjendjen e komuniteteve të caktuara në shoqërinë e Deçanit. Drejtuesi i këtij komiteti, ...

Më shumë...

Shkolla fillore “Fehmi Rama” në Likoc kremtoi përvjetorin e 91-të

Shkolla fillore e fshatit Likoc të komunës së Skenderajt ka kremtuar 91 vjetorin e saj si dhe ka përkujtuar 17 vjetorin e rënies së dëshmorit Fehmi Rama, emrin e të cilit e mban kjo shkollë. Në këtë kremte ka marrë pjesë edhe Nënkryetari i Komunës së Skenderajt Fadil Nura me ...

Më shumë...

Bahtiri priti në takim Gjeneralin Kudusi Lama

Kryetari i komunës së Mitrovicës z. Agim Bahtiri ka pritur në takim Gjeneralin e mirënjohur të Ushtrisë Shqiptare, Kudusi Lama, i cili ishte i  interesuar të dijë për gjendjen aktuale në qytetin e Mitrovicës, si qytet më specifik i Kosovës, sidomos në aspektin e sigurisë, me ç’rast  kryetari Bahtiri, e ...

Më shumë...

U hap çerdhja e parë publike në Malishevë

Sot në qytetin e Malishevës, ishte një ditë e veçantë, sepse ky qytet nga sot, për herë të parë bëhet me çerdhe publike për fëmijë. Për këtë qëllim, është mbajtur edhe një ceremoni për hapjen zyrtare të çerdhes, ku morën pjesë, strukturat komunale të prira nga kryetari i Komunës së ...

Më shumë...