Charles Kupchan: Qeveria duhet të tërhiqet nga përpjekjet për instalimin e kryetarëve shqiptarë në komunat me shumicë serbe

Charles Kupchan: Nëse Serbia seriozisht synon të bëhet anëtare e BE-së, ajo duhet ta pranojë pavarësinë e Kosovës

Profesori dhe analisti i mirënjohur amerikan, Çarls Kapçan, shprehet optimist se marrëdhëniet mes Kosovës dhe Serbisë do të normalizohen në një të ardhme të afërt. Ai thotë se nëse Serbia seriozisht  synon të bëhet anëtare e Bashkimit Evropian, ajo duhet ta pranojë herët ose vonë pavarësinë e Kosovës. Është shume e rëndësishme për sigurinë rajonit të Ballkanit Perëndimor që të normalizohen marrëdhëniet në mes Kosovës dhe Serbisë. Palët, duhet të jenë të gatshme të bëjnë kompromise, në mënyrë që të kenë një të ardhme më të mirë dhe të integrohen ne strukturat e Bashkimit Evropian. Unë konsideroj se propozimi i Francës dhe Gjermanisë ka qenë shumë i mirë për palët. Ish-drejtori i çështjeve evropiane në Këshillin e Sigurisë Kombëtare të Shteteve të Bashkuara, Çarls Kapçan , ka folur edhe për situatën e ndjeshme ne veriun e Kosovën.

Kontrolloni gjithashtu

Lajçak

Miroslav Lajçak: Gjashtë vendet e Ballkanit Perëndimor janë në procese të ndryshme të pranimit në BE

Emisari i BE-së për dialogun Kosovë-Serbi, Miroslav Lajçak, ka marrë pjesë aktive në Konferencën e …