Gjenerali Christopher Cavoli është emëruar në postin e gjeneralit kryesor të trupave amerikane në Evropë

Christopher Cavoli: NATO-ja do të shtojë forcat rezervë, në kuadër të KFOR-it, në Kosovë dhe të EUFOR-it në Bosnje

Komandanti i Forcave të NATO-s për Evropë dhe  i Komandës Evropiane të Ushtrisë Amerikane, Christopher Cavoli, tha se NATO ka marrë vendim për shtimin e forcave rezervë, në kuadër të KFOR-it në Kosovë dhe EUFOR-Altea në Bosnje dhe Hercegovinë. Pasi kemi bërë auditimin e plotë të KFOR-it, kemi arritur në përfundimin se na duhen jo vetëm më shumë forca, por edhe forca më të forta. Ky proces është në vazhdim. Ne do të sjellim më shumë pajisje të rënda në terren, si dhe më shumë njerëz. Gjeneral Cavoli vlerësoi se tensionet etnike në Bosnjë gjithashtu kanë potencial për të përshkallëzuar dhe destabilizuar rajonin e Ballkanit Perëndimor. Ai vuri në dukje se aktivitetet e Rusisë për të nxitur tensionet mes boshnjakëve, serbëve dhe kroatëve etnikë kanë për qëllim dobësimin e vendit dhe parandalimin e thellimit të lidhjeve me BE-në dhe NATO-n. Republika Serbe po përpiqet të dobësojë fuqinë shtetërore dhe marrëdhëniet e Bosnjës  me BE-në dhe NATO=n, duke mbajtur lidhje të ngushta me Rusinë.

Kontrolloni gjithashtu

Ramush Haradinaj

Ramush Haradinaj: Mospërfshirja e Kosovës në votimin e Këshillit të Ministrave, një dështim i madh

Kryetari i AAK-së, Ramush Haradinaj, ka kritikuar ashpër kryeministrim Albin Kurti lidhur me mospërfshirjen e …