The Telegraph: Gjyqtarët për krimet e luftës të Gjykatës Speciale duhet të largohen nga detyra për “shpërdorim të autoritetit”

Çlirimtarët dhe liridashësit e Kosovës e kundërshtojnë Gjykatën Speciale, pacifistët e aprovojnë dhe e mirëpresin

Në ditën, kur në Hagë, ka nisur intervistimi i parë nga Gjykata Speciale, në Kosovë vazhdon të kundërshtohet ajo. Aleanca për Ardhmëninë e Kosovës, e cila votoi kundër kësaj gjykate, sa ishte në opozitë, fillimin e punës së kësaj gjykate e cilëson si tejet të dëmshme për vendin. Veç largimit të investitorëve të huaj, sipas zyrtarë të AAK -së Specialja do ta dëmtojë edhe luftën e drejtë dhe të pastër të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës. Për Lëvizjen Vetëvendosje, e cila po ashtu është kundër Speciales, njeriu i parë dhe i vetëm, i cili do të duhej të nisej për në Hagë është presidenti i vendit Hashim Thaçi. Partia e Isa Mustafës, Lidhja Demokratike e Kosovës Specialen e sheh si pastrim të së kaluarës së luftës së UÇK-së. LDK-ja e ka votuar në vitin 2015 dhe e ka penguar shfuqizimin e Speciales në dhjetor të vitit 2017.

Kontrolloni gjithashtu

21 vjet nga masakra mizore e civilëve shqiptarë në Mejë të Gjakovës nga forcat policore e ushtarake serbe

Procedurat ligjore për krime të luftës, që ka kryer Serbia në Kosovë, kanë shkallë tejet të ulët të përfundimit me aktgjykime

Procedurat ligjore për krime të luftës, që ka kryer Serbia në Kosovë, vazhdojnë të kenë …