Ivica Daçiq

Daçiq: Nuk do të vendosim sanksione kundër Rusisë për hir të Bashkimit Evropian

Ministri i jashtëm i Serbisë, Ivica Daçiq, thotë se BE-ja po ushtron presion mbi vendet e Ballkanit për të vendosur sanksionet ndaj Rusisë. Presioni mbi Serbinë, i cili me gjuhën diplomatike, thuhet se të harmonizohet politika e jashtme e saj me atë të BE-së, për të vendosur sanksione ndaj Rusisë, është absolutisht i papranueshëm. Edhe pse Serbia ka hapur negociatat për bashkim me BE-në, ajo mbetet aleatja më e ngushtë e Rusisë në Ballkan dhe refuzon që t’iu bashkohet sanksioneve ndaj Rusisë për agresionin e saj në Ukrainë. Zyrtarët thonë se Serbia do t’i bashkohet Rusisë në dërgimin e ndihmës humanitare në Siri dhe se ndihma do të dërgohet me aeroplanë nga qendra humanitare ruso-serbe në qytetin  e Nishit.

Kontrolloni gjithashtu

Ramush Haradinaj: AAK po rritet në Gjermani, jemi bashkë në përkushtimin tonë për ta orientuar vendin drejt zhvillimit

Kryetari i AAK-së, Ramush Haradinaj, ka theksuar rëndësinë e bashkatdhetarëve në çdo proces për të …