KEK
Fillimi / Lajmet / Danas: Franca dëshiron të ketë rol udhëheqës në dialogun mes Kosovës dhe Serbisë
Franca mori vendim për të ndaluar përfundimisht telefonat celularë në shkollat fillore dhe tetë-vjeçare

Danas: Franca dëshiron të ketë rol udhëheqës në dialogun mes Kosovës dhe Serbisë

Gazete serbe “Danas” njofton se Franca dëshiron të ketë rol udhëheqës në dialogun mes Kosovës dhe Serbisë. Në artikullin e saj në mes tjerash shkruan se përderisa akterët ndërkombëtarë vazhdojnë të përqendrohen në problemin e Kosovës, gjë të cilën ata kryesisht e bëjnë prapaskenave. Shtetet e Bashkuara të Amerikës vazhdojnë ta kundërshtojnë ndikimin e Rusisë në Serbi duke gjetur një zgjidhje për Kosovën. Por qasja e SHBA-së është gjithnjë e më shumë kaotike, duke pasur parasysh interesat në kundërshtim brenda SHBA-së dhe pikëpamjet e ndryshme brenda BE-së. Nga ana tjetër, Franca dëshiron të marrë drejtimin në zgjidhjen e problemit të Kosovës në mënyrë që të demonstrojë fuqinë e saj kombëtare, ndërkohë që mbledhja e Komisionit të ri Evropian kërkon gjithashtu përparësi për të treguar se ka besueshmëri në politikën e jashtme ndërkombëtare. Ndërkaq, Gjermania përpiqet të bindë BE-në që të përjashtojnë plotësisht çdo mundësi ndarjeje të Kosovës, nga frika e destabilizimit të Bosnjës e Hercegovinës dhe Maqedonisë së Veriut, njofton në mes tjerash gazete serbe “Danas”.

Kontrolloni gjithashtu

Deputeti i AAK-së, Daut Haradinaj kritikon qeverinë për vonesën e krijimit të Komisionit për të burgosurit politik

Deputeti i AAK-së, Daut Haradinaj kritikon qeverinë për vonesën e krijimit të Komisionit për të burgosurit politik

Shefi i Grupit Parlamentar të AAK-së, Daut Haradinaj në seancën e Kuvendit të Kosovës ka ...