David MecAlister kërkon nga Angela Merkel të pranojë zgjidhje për problemet në Kosovë sipas kërkesave të Serbisë

David McAlister kërkon nga Angela Merkel të pranojë zgjidhje për problemet në Kosovë sipas kërkesave të Serbisë

Sipas medieve në Serbi, spekulohet se David McAlister, ka kërkuar nga Kancelarja gjermane, Angela Merkel, të pranojë zgjidhje për problemet në Kosovë, në bazë të propozimeve nga Serbia. Raportuesi për Serbinë në Parlamentin Evropian, David McAlister ka kërkuar nga Kancelarja gjermane, Angela Merkel të pranojë zgjidhje për problemet në Kosovë, në bazë të propozimeve nga Serbia, ka bërë të ditur jozyrtarisht portali serb “Blic”. Merkel përkundër marrëdhënieve të mira me Serbinë dhe presidentin e saj, Aleksandar Vuçiq nuk e kishte mbështetur propozimin mes një marrëveshjeje të dyja palëve. “Kancelarja nuk e ka asnjë problem me shtetin dhe qeverinë tonë, por është e vetëdijshme se ndryshimet ose ndërhyrja mund ta vendos në pozitë të pavolitshme Gjermaninë”, ka thënë burimi i “Blic”.

Kontrolloni gjithashtu

Rrezarta Krasniqi: Kompromiset në dëm të Kosovës kjo qeveri i ka bërë standard të politikës së jashtme

Deputetja e LDK-së, Rrezarta Krasniqi, nuk beson që do të hiqen sanksionet e vendosura nga BE-ja

Deputetja e LDK-Së, Rrezarta Krasniqi nuk besojnë që do të hiqen sanksionet e vendosura nga …