DASH: Paqëndrueshmëria politike e ndërhyrja në ekonomi e drejtësi, korrupsioni dhe energjia akoma janë problem në Kosovë

DASH ka paraqitur shqetësime serioze për trafikimin me qenie njerëzore në Kosovë

Departamenti Amerikan i Shtetit ka paraqitur shqetësime serioze për trafikimin me qenie njerëzore në Kosovë. Ministri i Punëve të Brendshme, Skënder Hyseni gjatë paraqitjes së raportit të Departamentit Amerikan për trafikim me qenie njerëzore tha se rekomandimet nga ky departament konsistojnë në forcimin e hetimeve si dhe ndjekjen penale e zyrtarëve të përfshirë në këtë dukuri. Ndër shqetësimet e ngritura janë numri i vogël i kallëzimeve penale gjatë vitit të kaluar dhe numri edhe më i vogël i dënimeve. Ka nevojë edhe për trajnime të mëtejme për zyrtarë që do të bëjnë identifikimin e viktimave midis prostitutave, emigranteve dhe popullatës së rrezikuar. Duhet të rriten përpjekjet për t’i identifikuar fëmijët që detyrohen të bëhen lypsarë rrugësh dhe ata që i detyrojnë fëmijët të kthehen në lypsarë.

Kontrolloni gjithashtu

21 vjet nga masakra mizore e civilëve shqiptarë në Mejë të Gjakovës nga forcat policore e ushtarake serbe

Procedurat ligjore për krime të luftës, që ka kryer Serbia në Kosovë, kanë shkallë tejet të ulët të përfundimit me aktgjykime

Procedurat ligjore për krime të luftës, që ka kryer Serbia në Kosovë, vazhdojnë të kenë …