Blerta Deliu-Kodra: Masat e paralajmëruara të Bashkimit Evropian nuk përbëjnë lajm të mirë për Kosovën

Deputetja e PDK-së, Blerta Deliu, shpreson se sanksionet e BE-së, të cilat e kanë goditur ekonominë e Kosovës, do të hiqen

Një vit më parë. Kosovës iu vendosën masat ndëshkuese nga Bashkimi Evropian. për të njëjtat vazhdimisht është bërë thirrje nga krerët institucionalë të vendit që të hiqen. Gjatë javës përfaqësuesi i lartë i BE-së, Josep Borrell, u dorëzoi vendeve anëtare të bllokut raportin lidhur me masat që i janë vënë Kosovës. Nga Partia Demokratike e Kosovës presin lajme pozitive. “Natyrisht që ne presim që të ketë lajme të mira më në fund, dhe Kosovës t’i largohen sanksionet e Bashkimit Evropian, të cilat e kanë goditur jo vetëm ekonominë e vendit, por edhe investitorët e mundshëm potencial të cilët nuk e kanë parë Kosovën si vend për të shtrirë investimin e tyre për të rritur punësimin dhe mirëqenien e qytetarëve të Kosovës”, thotë deputetja Blerta Deliu.

Kontrolloni gjithashtu

Plakja e popullsisë në Kosovë, tregon se mosha mesatare është rritur për pesë vite, krahasuar me 2011

Të dhënat preliminare të Regjistrimit të Popullsisë të vitit 2024, të publikuara nga Agjencia e …