Milush Kopiliqi

Disa nga mediet në gjuhën shqipe Luftën e Kosovës e përkujtojnë sipas kalendarit serb

Beteja e Kosovës është zhvilluar më 15 qershor të vitit 1389 dhe jo më 28  qershor,  që është data e kalendarit serb, julian  por jo data e vërtetë historike, sipas kalendarit tonë dhe atij evropian. Përkujtimi i kësaj dite nga shumë medie në Kosovë është mbështetje e versionit serb për Betejën e Kosovës, e cila i ka shërbyer dhe po i shërben Serbisë për ta shtrembëruar dhe për ta manipuluar të vërtetën historike të kësaj beteje duke u mbështetur në mite e legjenda dhe jo në realitetin e faktuar të kohës. Përkujtimi i kësaj date njëjtë me kalendarin serb i bën shërbim ngritjes së shtatores së krahinarit serb, Llazar, që nuk ishte mbret as perandor (Caesar)  por vetëm një knjaz, një lloj princi i rangut krahinor.  Këto medie e kanë lënë për sot ta përkujtojnë Betejën e Kosovës, pikërisht në ditën kur këtë datë e feston Serbia dhe nuk e kanë përkujtuar sipas kalendarit tonë dhe sipas kalendarit historik botëror më 15 qershor. Është mosnjohje e historisë apo solidarizim me versionin serb të Luftës së Kosovës?

Kontrolloni gjithashtu

Bajraktari: Për një periudhë tejet të gjatë kohore krimet e luftës kanë qenë kompetence e autoriteteve ndërkombëtare

Avokati Ardian Bajraktari ka vlerësuar se trajtimi i krimeve të luftës në përgjithësi dhe atyre …