Fillimi / Lajmet / Dushan Janjiq: Serbët në Kosovë janë të manipuluar dhe kërkojnë që ushtria të kthehet atje për t i mbrojtur ata
Janiq

Dushan Janjiq: Serbët në Kosovë janë të manipuluar dhe kërkojnë që ushtria të kthehet atje për t i mbrojtur ata

Analisti i politikës së jashtme dhe kryetari i Bordit Drejtues të Forumit për Marrëdhënie Etnike, Dushan Janjiq,  ka deklaruar se ngjarjet në veri të Kosovës muajin e kaluar kanë çuar në një militarizim serioz të situatës në veri të Kosovës. Ai mendon se  shefin i BE-së Josep Borell nuk e kupton se çfarë po ndodh, as nuk e kupton se për çfarë bëhet fjalë, dhe atëherë lojtarët vendas nuk kanë arsye të interpretojnë atë që ai thotë kur thotë” veprime të njëanshme dhe të pakoordinuara “. Paralajmërimet e 10 ditëve më parë, zyrtarët amerikanë për çmilitarizimin nuk u morën seriozisht, as nuk u bë asgjë. Ne shohim që një operacion i vetëm policor, i cili në disa rrethana normale do të ishte kryer pa rezistencë dhe protestë të armatosur, dhe i kryer në pjesë të tjera të Kosovës – nuk mund të bëhet në veri. Pra, veriu i Kosovës dhe serbët që jetojnë janë sjellë në një shtet për të parë gjithçka si një sulm ndaj vetvetes. Ata kërkojnë që ushtria serbe të hyjë në Kosovë, për t’i mbrojtur ata. Kjo është joreale, por është vetëdija që u krijua për ta, si nga Beogradi ashtu edhe nga udhëheqësit e Listës Serbe – se ata mund të jenë autonomë në veprimet e tyre, të mbrojtur, edhe nëse janë të angazhuar në kontrabandë, mospagim të energji elektrike dhe gjëra të ngjashme, dhe se Kosova nuk ka të drejtë të ndërhyjë në polici.

Kontrolloni gjithashtu

Një delegacioni i Ministrisë së Mbrojtjes së FSK-së mori pjesë në takimin vjetor me delegacionin e Forcave të Armatosura të Gjermanisë

Një delegacioni i Ministrisë së Mbrojtjes së FSK-së mori pjesë në takimin vjetor me delegacionin e Forcave të Armatosura të Gjermanisë

Një delegacioni i Ministrisë së Mbrojtjes dhe i FSK-së mori pjesë në takimin vjetor bilateral ...