Airport Adem Jashari
mbpzhr 2018
MIT
kek
Fillimi / Lajmet / Edhe Shërbyesit Civilë të Kosovës kërkojnë nga kryetari i vendit, Hashim Thaçi që Ligjn për Pagat të mos e dekretojë
Edhe Shërbyesit Civilë të Kosovës kërkojnë nga kryetari i vendit, Hashim Thaçi që Ligjn për Pagat të mos e dekretojë

Edhe Shërbyesit Civilë të Kosovës kërkojnë nga kryetari i vendit, Hashim Thaçi që Ligjn për Pagat të mos e dekretojë

Ligji i Pagave i miratuar në Kuvendin e Kosovës më 2 shkurt të këtij viti ka ngjallur pakënaqësi te sindikata të ndryshme në vend, të cilat kanë paralajmëruar greva dhe protesta në rast se ky ligj dekretohet nga kryetari i vendit, Hashim Thaçi. Për shkak të pakënaqësive shërbyesit civilë në Kosovë ditë më parë ia kanë dërguar një letër Thaçit, ku kanë kërkuar nga ai që të mos e dekretojë Ligjin për Paga. Ata madje kanë paralajmëruar paralizë totale të shtetit në rast se kërkesat e tyre nuk plotësohen. Këtë gjë e ka konfirmuar kryetari i Sindikatës së Shërbyesve Civilë të Kosovës Mursel Zymberi, i cili ka thënë se në Ligjin për Paga ka pasur shkelje të mëdha, me ç’rast edhe ka kërkuar që të bëhet nivelimi i pagave. “Kërkesat tona janë që të bëhet nivelimi i pagave me shërbyesit tjerë publikë dhe njohja e përvojës së punës së të gjithë punëtorëve të dëbuar nga puna në sistemin e kaluar. Ne kemi bërë kërkesë tek presidenti i vendit që këtë”, ka thënë ai.

Kontrolloni gjithashtu

Daka

Raportimet për manipulime me numërimin e votave të kandidatëve për deputetë, nuk kanë rezultuar me ndonjë kallëzim penal

Kryetarja e Komisionit Qendror të Zgjedhjeve, Valdete Daka, me kohë kishte ftuar prokurorët e shtetit ...