[MAHMUD KHALED/AFP via Getty Images]
[MAHMUD KHALED/AFP via Getty Images]

Egjipti ka kërcënuar se do të pezullojë traktatin e paqes me Izraelin, nëse forcat izraelite nisin ofensivën në Rafah

Egjipti ka kërcënuar se do të pezullojë një traktat të rëndësishëm paqeje me Izraelin nëse forcat izraelite nisin ofensivën në Rafah, kanë njoftuar dy zyrtarë egjiptianë dhe një diplomat perëndimor. Konflikti në qytetin jugor të Gazës mund të dërgojë në mbylljen e rrugës kryesore të furnizimit me ndihma të enklavës palestineze. Traktati i njohur si marrëveshja e Camp Dejvid, u nënshkrua në vitin 1978, dhe dërgoi drejtpërdrejt në nënshkrimin e traktatit të paqes midis Egjiptit dhe Izraelit në vitin 1979. Por, ende nuk është e qartë se çfarë do të thotë saktësisht anulimi i traktatit për marrëdhëniet izraelito-egjiptiane. Me këtë veprim Egjipti bëhet shteti i fundit që paralajmëron pasoja për operacionin e mundshëm të Izraelit në Rafah, për të cilin kryeministri izraelit ka këmbëngulur se do ta godasë, duke pasur prapa përkrahësit e shumtë.

Kontrolloni gjithashtu

29 vjet nga bashkimi i Gjermanisë që kishte synim që dy pjesët e vendit të jenë të zhvilluara në të njëjtën masë

Qeveria gjermane ka mohuar në mënyrë kategorike pretendimet e Kremlinit se Berlini po planifikon luftë me Rusinë

Qeveria e Gjermanisë  ka hedhur poshtë pretendimet e Kremlinit se Berlini po planifikon luftë me …