Gabriel Escobar

Escobar: Nuk shoh arsye që marrëveshje e arritur mes Kosovës dhe Serbisë të mos zbatohet

I dërguari i posaçëm i Shteteve të Bashkuara të Amerikës për Ballkanin Perëndimor, Gabriel Escobar i ka deklaruar agjencinë malazeze të lajmeve, Mina se nuk sheh arsye që marrëveshje e arritur mes Kosovës dhe Serbisë të mos zbatohet. Ai ka thënë se , në Serbi ka disa elemente që duhet të plotësohen sa i përket njohjes së targave të veturave, letërnjoftimeve dhe disa gjërave të tjera. Edhe nga Kosova pritet të formojë Asociacionin e komunave me shumicë serbe. “Shtetet e Bashkuara duan që këto procese të zhvillohen sa më shpejt që të jetë e mundur. Nuk shoh asnjë arsye pse të mos mund të përfundojë deri në fund të verës. Marrëveshja mes dy palëve është ligjërisht e detyrueshme dhe se tani shtrohet pyetja se si të zbatohet plotësisht” është cituar të ketë deklaruar i dërguari i posaçëm i Shteteve të Bashkuara të Amerikës për Ballkanin Perëndimor, Gabriel Escobar.

Kontrolloni gjithashtu

Milovan Drecun

Milovan Dreçun: Aktakuza kundër Thaçit dhe liderëve të tjerë të UÇK-së, rezultat i punës sonë

Milovan Dreçun, Kryetar i Komitetit Parlamentar për Kosovën në Kuvendin e Serbisë, ka deklaruar se …