Limak Kosovo
Fillimi / Lajmet / EULEXI thotë se nuk varemi nga Hashim Thaçi, mandatin tonë e kemi vetë në duar
EULEXI thotë se nuk varemi nga Hashim Thaçi, mandatin tonë e kemi vetë në duar

EULEXI thotë se nuk varemi nga Hashim Thaçi, mandatin tonë e kemi vetë në duar

Mungesa e letërkëmbimit mes kryetarit të Kosovës, Hashuim Thaçi dhe përfaqësueseve të Bashkimit Evropian për vazhdimin e mandatit të EULEX-it nuk ndikon në punën e këtij misioni.  Zyrtarë të EULEX-it thonë se vazhdimësia e mandatit u garantohet me ligjet vendore dhe vendimet e institucioneve evropiane dhe nuk varet nga  kryetari i Kosovës. Në një përgjigje me shkrim për “Kohën”, zyra e EULEX-it në Prishtinë, po ashtu ka rikujtuar se obligimet e autoriteteve të Kosovës në raport me ta derivojnë nga Marrëveshja e Stabilizim-Asociimit, përkatësisht kapitulli që flet për sundimin e ligjit, raporton KOHA. “Prania dhe funksionimi i Misionit të Bashkimit Evropian për Sundimin e Ligjit në Kosovë (EULEX) vazhdon të garantohet sipas ligjeve të Kosovës dhe atyre ndërkombëtare, përfshirë vendimet e Këshillit të Evropës. Ne dëshirojmë të vazhdojmë të punojmë me qeverinë e Kosovës për të çuar përpara agjendën tonë të përbashkët për forcimin e institucioneve të Kosovës në sundimin e ligjit”, shkruhet në përgjigjen e kësaj zyreje.

Kontrolloni gjithashtu

Edhe në ditën e katërt të intervistimit të kryetarit Thaçi bashkatdhetarët nga po vazhdojnë të mbështesin atë

Edhe në ditën e katërt të intervistimit të kryetarit Thaçi në Hagë, bashkatdhetarët po vazhdojnë ta mbështesin atë

Edhe në ditën e katërt të vazhdimit të intervistimit të kryetarit të Republikës së Kosovës, ...