Eurostat: Shqipëria renditet në vendin e 30-të për prodhimin e drithit

Eurostat: Shqipëria renditet në vendin e 30-të për prodhimin e drithit

Të dhënat e Eurostat tregojnë se Shqipëria renditet në vendin e 30-te në Evropë, sa i përket prodhimit të drithit. Në krahasim me vendet e tjera të rajonit, ajo lë pas Malin e Zi por edhe Kosovën. Prodhimi përkon me potencialin që ofron vendi ynë, duke qenë se është po ashtu vendi i 30-të në listë sa i përket hapësirës së kultivuar. Pavarësisht kësaj, Shqipëria prodhon më shumë drith në vit se Maqedonia, që ka një hapësirë më të madhe të kultivuar. Sipas Eurostat, në vitin 2015, Shqipëria prodhoi 695 mijë tonë drithë, në një sipërfaqe prej 142 mijë hektarësh.

Kontrolloni gjithashtu

KFOR-i ka bërë të ditur se ndodhen në Banjskë dhe se janë të gatshëm të përgjigjen nëse shfaqet nevoja

KFOR-i ka bërë të ditur se janë në gjendje gatishmërie dhe të gatshëm për të …