KEK
Fillimi / Fejton / Fejtoni i botuar në gazetën e përditshme, “Bujku”, në 15-vjetorin e revoltave dhe demonstratave të vitit 1981 III
Fejtoni i botuar në gazetën e përditshme, “Bujku”, në 15-vjetorin e revoltave dhe demonstratave të vitit 1981 III

Fejtoni i botuar në gazetën e përditshme, “Bujku”, në 15-vjetorin e revoltave dhe demonstratave të vitit 1981 III

Në shënim të 15-vjetorit të revoltave dhe demonstratave të vitit 1981, gazeta e përditshme e Kosovës, “Bujku” (Ish-Rilindja)  prej 19 deri më 22 mars të vitit 1996 kishte botuar fejtonin: Kosova e rizgjuar kombëtarisht të autorëve, Ahmet Qeriqi dhe Nezir Myrtaj.

(Teksti ishte shkruar nga Ahmet Qeriqi, ndërsa shënimet për dëshmorët e rënë nëpër barrikada, i ka hartuar, Nezir Myrtaj.)

Ky është fejtoni i parë, deri diku i plotë, që ishte botuar asokohe në gazetën Bujku dhe ishte mirëpritur jashtëzakonisht nga publiku lexues.

Në dyzetvjetorin e Kryengritjes gjithë popullore të Marsit, Prillit dhe majit të vitit 1981, Radio Kosova e Lirë ju prezanton në origjinal fejtonin e botuar 25 vite më parë.

Fejtoni i botuar në gazetën e përditshme, “Bujku”, në 15-vjetorin e revoltave dhe demonstratave të vitit 1981 III

Kontrolloni gjithashtu

Fjetoni i botuar në gazetën “Bujku” në 15-vjetorin e revoltave dhe demonstratave të vitit 1981 I

Fejtoni i botuar në gazetën “Bujku” në 15-vjetorin e revoltave dhe demonstratave të vitit 1981 I

Në shënim të 15-vjetorit të revoltave dhe demonstratave të vitit 1981, gazeta e përditshme e ...