Themelohet grupi për ndihmë ndaj Ferronikelit

‘Ferronikeli’ kërkon ndihmë prej Qeverisë

Përfaqësuesit e kompanisë që ka privatizuar gjigantin metalurgjik ‘Ferronikeli’, ka kërkuar ndihmën e Qeverisë për të ndihmuar në tejkalimin e krizës. ‘Ferronikeli’ që punëson mbi 900 punëtorë, prej më shumë se 1 muaji ka ndërprerë punën për shkak të krizës së shitjes së metaleve dhe rënies së nikelit në nivel botëror. Përfaqësues të këtij kompleksi metalurgjik thonë se ndihma e Qeverisë mund të jetë financiare, por edhe lehtësime të tjera për bizneset e kësaj kategorie. Ndërkohë, Ministria e Financave ka krijuar një grup ekspertësh, të cilët janë duke shqyrtuar të gjitha mënyrat e mundshme për të tejkaluar krizën në të cilën është përfshirë ‘Ferronikeli’.

Kontrolloni gjithashtu

Hekuran Murati

Koordinatori në Qeverisjen e Mirë të PDK-së, Arben Mustafa, ka përgënjeshtruar ministrit të Financave, Hekuran Murati

Koordinatori për Financa në Kabinetin e Qeverisjes së Mirë të Partisë Demokratike të Kosovës, Arben …