driloni com
vipa
Fillimi / Lajmet / Fjala e kryeministrit Ramush Haradinaj gjatë seancës së Kuvendit të Kosovës lidhur me demarkacionin
Kryeministri Haradinaj ka thënë se është pritur dhjetë vite për t'i thënë EULEX-it që të shkoj nga Kosova

Fjala e kryeministrit Ramush Haradinaj gjatë seancës së Kuvendit të Kosovës lidhur me demarkacionin

Kryeministri i Republikës së Kosovës, Ramush Haradinaj, gjatë seancës së sotme të Kuvendit të Kosovës, ka paraqitur dhe ka arsyetuar para deputetëve Projektligjin për Ratifikimin e Marrëveshjes për Kufirin Shtetëror në mes të Republikës së Kosovës dhe Malit të Zi.

I nderuar kryetar i Kuvendit të Kosovës, z. Veseli,

Të nderuar deputetë të Kuvendit të Kosovës, kabinet qeveritar,

Media, qytetarë të Kosovës.

Kam nderin të paraqesë para jush Projektligjin për Ratifikimin e Marrëveshjes për Kufirin Shtetëror ndërmjet Republikës së Kosovës dhe Malit të Zi.

Të nderuar deputetë, përfaqësues të popullit

Kemi kaluar një fazë jo të lehtë për të adresuar para jush një çështje ndër më të rëndësishmet për shtetin. Pas shumë përpjekjesh, bisedash e negociatash me partnerët dhe miqtë e Kosovës, por edhe me Malin e Zi, kemi arritur të gjejmë një formulë të pranueshme për të gjitha palët.

Kemi arritur që edhe ta ruajmë të drejtën për tokën tonë, ta ruajmë fqinjësinë me Malin e Zi dhe partneritetin me aleatët strategjik të Kosovës. Jam i bindur se marrëveshja ndërmjet dy presidentëve dhe të gjeturat e Komisionit Shtetëror e plotësojnë marrëveshjen e nënshkruar më 2015 dhe krijojnë bazë të pakontestueshme ligjore për korrektimin e gabimeve të bëra në procesin paraprak, posaçërisht në drejtim të Kullës dhe Çakorrit, siç është specifikuar edhe në aneks marrëveshjen e presidentëve.

Vota pro këtij projektligji sot më shumë se kurrë është votë për shtetin e Kosovës, është votë për perspektivën euroatlantike të vendit, është votë për liri të lëvizjes. I kemi analizuar të gjitha faktet dhe rreziqet dhe ju garantoj se ratifikimi i këtij projektligji me dokumentet përcjellëse nuk e rrezikon territorin e Kosovës.

Të nderuar deputetë!

Vendimi është në dorën tuaj dhe vota pro këtij projektligji sot është edhe kërkesë e shumicës së qytetarëve. Ju bëj thirrje pa dallim partie apo etnie, apo bindje ideologjike që të votoni pro këtij projektligji.

Ju faleminderit.

Kontrolloni gjithashtu

Kuvendi i Kosovës do të mblidhet sot për t'i shqyrtuar pikat e papërfunduara nga shtatë seancat e lëna në gjysmë

Kuvendi i Kosovës do të mblidhet sot për t’i shqyrtuar pikat e papërfunduara nga shtatë seancat e lëna në gjysmë

Kuvendi i Kosovës do të mblidhet sot për të mbajtur seancat e lëna në gjysmë, ...