Fillimi / Lajmet / Gjuha shqipe shkruhet e flitet nga rreth 15 milionë shqiptarë sa konsiderohet që jetojnë në trojet etnike dhe në shtetet e ndryshme të botës
Sot u mbushen 22 vjet nga vrasjet e tre martirëve në Gostivar, në mbrojtje të Flamurit kombëtar shqiptar

Gjuha shqipe shkruhet e flitet nga rreth 15 milionë shqiptarë sa konsiderohet që jetojnë në trojet etnike dhe në shtetet e ndryshme të botës

Sot gjuha shqipe shkruhet e flitet nga rreth 15 milionë shqiptarë sa konsiderohet që janë në trojet etnike dhe në shtetet e ndryshme të botës. Përveç alfabetit unik që nga viti 1908, të gjithë intelektualët shqiptarë, krijuesit, shkollat, universitetet, mediet, administrata, politika, shqiptarët kudo ku jetojnë në troje e në mërgatë,  shkruajnë dhe bëjnë përpjekje ta  flasin sa më mirë gjuhën e njësuar letrare të kombit. Kurora e bashkimit të kombit, ishte edhe Kongresi i Drejtshkrimit i mbajtur, në Tiranë, në vitin 1972, ku ishin mbledhur gjuhëtarë nga të gjitha trojet shqiptare: nga Shqipëria, Kosova, Maqedonia, Mali i Zi, nga arbëreshët e Italisë etj. Ai Kongres u quajt Kongresi i Drejtshkrimit, që në fakt ishte po ashtu një ngjarje historike  që do të çonte më tej procesin e integrimit shpirtëror në drejtim të bashkimit kombëtar, edhe pse territorialisht të ndarë më shumë se çdo popull tjetër në botë, veçmas në Evropë! (RKL)

Kontrolloni gjithashtu

Besian Mustafa: Në programin e Qeverisë Kurti II ka vetëm premtime boshe pa caktim të masave dhe objektivave konkrete

Besian Mustafa: Pasi gjatë këtij viti janë bërë remonte në blloqet e KEK-ur me këtë duhet të merret edhe Prokuroria

Deputeti i Lidhjes Demokratike të Kosovës, Besian Mustafa ka akuzuar Qeverinë Kurti për papërgjegjshmëri në ...