Hysni Hoxha

Gjykata e Apelit liron nga akuzat kryetarin e Organit Shqyrtues të Prokurorimit, Hysni Hoxha

Gjykata e Apelit  e ka aprovuar si të bazuar ankesën e avokatit mbrojtës, të kryetarit të Organit Shqyrtues të Prokurorimit Hysni Hoxha, vendim ky që liron nga akuza për keqpërdorim të pozitës zyrtare. “Kolegji profesional prej tre gjyqtarësh i kësaj gjykate, nder të tjera ka gjetur se  në rastin konkret, nuk  është vërtetuar dashja direkte e të akuzuarit H.H., për të kryer veprën penale si element konstituiv i veprës, si dhe nuk është  vërtetua se me veprimin e tij ka përfituar për vete apo tjetrin dobi pasurore, prandaj vendosi ta liroj të atë nga përgjegjësia penale me bindje të thellë se veprimet e tij nuk hyjnë në sferën penale”, thuhet në komunikatën e Gjykatës së Apelit. Hysni Hoxha, ish-kreu i Organit Shqyrtues të Prokurimit ishte akuzuar për shpërdorim detyre, pasi nuk shqyrtoi ankesat e dy kompanive për një tender të KOSTT-it.

Kontrolloni gjithashtu

Dardan Molliqaj: Asociacioni qëndron prapa veprimeve të kryeministrit Albin Kurti, të cilat lidhen me tensionet në veri të vendit

Kryetari i Partisë Socialdemokrate të Kosovës, Dardan Molliqaj, ka deklaruar se Asociacioni qëndron prapa veprimeve …