Zyra e Prokurorit të Specializuar shkel urdhrin e trupit gjykues në rastin e krerëve të UÇK-së

Gjykata Speciale, në Hagë, ua ka vazhduar paraburgimin Hashim Thaçit, Kadri Veselit dhe Ismet Bahtjarit

Gjykata Speciale, në Hagë, ua ka vazhduar masën e paraburgimit  ish-kryetarit të Kosovës,  Hashim Thaçit, ish-kryetarit të Kuvendit Kadri Veseli, dhe ish-deputetit, Ismet Bahtjari. Vendimi për Thaçin dhe Veselin është marrë për shkak të gjoja  rrezikut të pengimit të procesit gjyqësor, ndërsa për Bahtjarin për shkak të mundësisë për të penguar procesin dhe manipuluar provat. Trupi gjykues ka identifikuar se Thaçi ka ndarë informacione të dëshmive të dëshmitarëve të mbrojtur me vizitorët dhe ka dhënë udhëzime për t’i kaluar një dëshmitari të ardhshëm. Ndërkohë, kërkesa e Veselit për leje për apelimin e vendimit është refuzuar për mungesë provash për ndonjë padrejtësi. Në lidhje me rastin e Pjetër Shalës, çështja është shpallur të mbyllur, dhe vendimi i gjykimit do të shqiptohet brenda një kohe të caktuar. Apeli ka hedhur poshtë apelimin e Haxhi Shalës kundër vendimit për paraburgimin e tij.

Kontrolloni gjithashtu

Albin Kurti, falënderoi partnerët perëndimorë për qëndrimin pro Kosovës, në Asamblenë Parlamentare të NATO-s

Kryeministri, Albin Kurti, ka falënderuar partnerët perëndimorë për qëndrimin e tyre në krah të Kosovës, …