The Telegraph: Gjyqtarët për krimet e luftës të Gjykatës Speciale duhet të largohen nga detyra për “shpërdorim të autoritetit”

Gjykata Speciale refuzoi kërkesat e avokatëve të Kadri Veselit, Rexhep Selimit e Jakup Krasniqit për lirim nga paraburgimi

Zyra e Prokurorit të Specializuar ka kërkuar nga gjyqtari i procedurës paraprake që të refuzojë kërkesat për lirim nga paraburgimi, të parashtruara nga mbrojtësit e Kadri Veselit, Rexhep Selimit dhe Jakup Krasniqit duke konsideruar se vazhdimi i paraburgimit për tre të lartpërmendurit vazhdon të jetë i nevojshëm. Në tutje është thënë se në vendimin e fundit për rishikim të paraburgimit, paneli i Apelit ka konfirmuar gjetjet e gjyqtarit paraprak për ekzistimin e dyshimit të bazuar se të akuzuarit kanë kryer krime brenda juridiksionit të Gjykatës Speciale dhe arsyet për të besuar se ata do të pengojnë mbarëvajtjen e procedurës penale apo do të përsërisin  vepra  të njëjta penale.

Kontrolloni gjithashtu

Shaip Kamberi

Shaip Kamberi nuk ka arritur të fitojë mandatin e deputetit në Kuvendin e Serbisë pas rivotimit që u bë në Tërnoc

Koalicioni i Shqiptarëve të Luginës ka marrë vetëm 598 vota, ndërkaq Kamberit i duheshin së …