mbpzhr 2018
kek
MIT
Airport Adem Jashari
Fillimi / Lajmet / Gjykata Supreme e Maqedonisë së Veriut merr vendim që ish-ushtari i UÇK-së, Tomor Morina të mos e ekstradohet në Serbi
Gjykata Supreme e Maqedonisë së Veriut merr vendim që ish-ushtari i UÇK-së, Tomor Morinën të mos e ekstradohet në Serbi

Gjykata Supreme e Maqedonisë së Veriut merr vendim që ish-ushtari i UÇK-së, Tomor Morina të mos e ekstradohet në Serbi

Gjykata Supreme e Maqedonisë së Veriut ka marrë vendim që Tomor Morinën të mos e ekstradojë në Serbi. Ish-ushtari i UÇK-së, ishte arrestuar nga autoritetet maqedonase me urdhër-arrest të lëshuar nga Serbia. Pas arrestimit të tij, autoritetet serbe në vazhdimësi që ta ekstradonin në Serbi. Mirëpo, Gjykata Supreme e Maqedonisë së Veriut, sot ka marrë vendim që Morina të mos ekstradohet në Serbi. “Gjykata Supreme e Republikës së Maqedonisë se Veriut njofton se më 14 gusht 2019 solli vendim për lëndën nr.30/2019 ku vërtetohet vendimi i Këshillit Penal i Sektorit për krim të organizuar dhe korrupsion në Gjykatën Penale Shkup KIOK-KS.nr 252/19 nga 07.08.2019, i cili vendosi se nuk përmbushen supozimet ligjore për ekstradimin e personit Tomor Morina, shtetas i Mbretërisë së Bashkuar dhe Republikës së Kosovës”, thuhet në vendimi e Gjykatës Supreme.

Kontrolloni gjithashtu

Rexhep Tajip Erdogan

Kryetari i Turqisë, Erdogan, ka paralajmëruar BE-në se mund t’i lirojë nga burgjet anëtarët e të ashtuquajturit Shtet Islamik

Kryetari i Turqisë, Rexhep Tajip Erdogan ka paralajmëruar Bashkimin Evropian e vendi i tij mund ...