KEK
Fillimi / Lajmet / Grenell: Trump vlerëson se konflikti 20-vjeçar mes Kosovës dhe Serbisë është menaxhuar në mënyrë të gabuar
Grenell: Trump vlerëson se konflikti 20-vjeçar mes Kosovës dhe Serbisë është menaxhuar në mënyrë të gabuar

Grenell: Trump vlerëson se konflikti 20-vjeçar mes Kosovës dhe Serbisë është menaxhuar në mënyrë të gabuar

Kryetari i SHBA-së, Donald Trump konsideron se “konflikti” 20-vjeçar mes Kosovës dhe Serbisë është menaxhuar në mënyrë të gabuar dhe ne jemi pyetur se çfarë mund të bëjmë ndryshe, ka vlerësuar të martën i dërguari i posaçëm i Trumpit për dialogun, Richard Grenell. Ai po ashtu tha se qasja e administratës Trump karshi politikës së jashtme është ndryshe. Roli ynë, shtoi Grenelli, është të “sigurojmë paratë për realizimin e projekteve, për të cilat besojmë se mund të kenë sukses, të përcjellim rrjedhën e atyre parave”. Ndërsa, derisa u pyet për idenë e Mini-Schengenit, Grenelli ka sqaruar se SHBA-ja nuk do të marrë pjesë në një gjë të tillë apo ta mbikqyrë, por se i pëlqen ideja dhe të gjithë duan të marrin pjesë në të.

Kontrolloni gjithashtu

Programi i USAID-it për fuqizimin e drejtësisë e shpall Gjykatën Themelore në Prishtinë më transparenten në Kosovë

Programi i USAID-it për drejtësi e shpall Gjykatën Themelore në Prishtinë më transparenten në Kosovë

Gjykata Themelore në Prishtinë është shpallur Gjykata më transparente në Kosovë, nga programi i USAID-it ...