Fillimi / Lajmet / Greqia dhe Kosova po flasin për gazin natyror amerikan për të arritur territorin e Kosovës përmes Maqedonisë së Veriut
Greqia dhe Kosova po flasin për gazin natyror amerikan për të arritur territorin e Kosovës përmes Maqedonisë së Veriut

Greqia dhe Kosova po flasin për gazin natyror amerikan për të arritur territorin e Kosovës përmes Maqedonisë së Veriut

Greqia dhe Kosova po flasin për gazin natyror të SHBA-së për të arritur  territorin e Kosovës përmes Maqedonisë së Veriut për një termocentral me gaz prej 200 MWh, por qeveria e Kryeministri Albin Kurti nuk ka të ngjarë të pajtohet me të pasi nisja e muajit të kaluar e një tenderi për rindërtimin e një fabrike me thëngjill është një shenjë e përgjigjes negative ndaj propozimit.   “Ata na thanë këtë javë se ka të ngjarë të mos investojnë në gaz,” tha për dtt-net.com një burim perëndimor në Prishtinë i afërt me këtë temë i cili kërkoi që të mbetet anonim.

“Ata duan të zgjedhin ‘masa pa keqardhje’, por për fat të keq, ata duket se po kthehen në një situatë të madhe keqardhjeje për të rindërtuar tepër thëngjill” shtoi burimi.  Por përgjigja e qeverisë së Kurtit “nuk është përfundimtare”, tha burimi, duke shprehur skepticizëm megjithatë se një vendim pozitiv do të merret lidhur me propozimin.

 Ndërkohë, që Shqipëria ka nënshkruar me dy kompani amerikane për të ndërtuar një Terminal të gazit natyror në portin e Vlorës për grumbullim nëntokësor të gazit dhe një termocentral me gaz pranë qytetit, ndërsa Maqedonia e Veriut është bërë aksionare në dy projekte të njëjta në Greqi.

Kontrolloni gjithashtu

Një delegacioni i Ministrisë së Mbrojtjes së FSK-së mori pjesë në takimin vjetor me delegacionin e Forcave të Armatosura të Gjermanisë

Një delegacioni i Ministrisë së Mbrojtjes së FSK-së mori pjesë në takimin vjetor me delegacionin e Forcave të Armatosura të Gjermanisë

Një delegacioni i Ministrisë së Mbrojtjes dhe i FSK-së mori pjesë në takimin vjetor bilateral ...