Brickos

Ministria e Jashtme: Është e gabuar përpjekja e zyrtarëve të në Bruksel që liberalizimi i vizave të kushtëzohet me dialogun

Grupi për Studime Juridike dhe Politike ka konstatuar se konkursi për 32 zyrtarë nga MPJD është i jashtëligjshëm

Grupi për Studime Juridike dhe Politike ka konstatuar se konkursi për 32 zyrtarë nga Ministria e Punëve të Jashtme dhe Diasporës, është i jashtëligjshëm. Drejtoresha e kësaj organizate, Arbëresha Loxha ka vlerësuar se në qoftë se edhe pas procesit të ristrukturimit nuk arrihet të plotësohen këto pozita, atëherë procesi i rekrutimit duhet të bëhet përkitazi me legjislacionin për zyrtarë publikë. Që do të thotë se përgjegjës për rekrutimin pasi që procesi i rekrutimit është i centralizuar përgjegjës është Ministria e Punëve të Brendshme dhe Administratës Publike, më konkretisht Departamenti për Menaxhimin e zyrtarëve publikë. “Nëse nuk bëhet rekrutimi në përputhshmëri me ligjin për zyrtarë publikë, atëherë është i jashtëligjshëm, dhe tani siç është shpallur, aktualisht sic është shpallur. i njëjti nuk është bërë sipas procedurës dhe rrjedhimisht konsiderohet i jashtëligjshëm” ka thënë në mes tjerash, drejtorja e Grupit për Studime Juridike dhe Politike, Arbëresha Loxha.

Kontrolloni gjithashtu

Vedant Patel: Po monitorohet vendosja e artilerisë dhe e forcave serb përgjatë kufirit me Kosovën

Zëvendës-zëdhënësi i Departamentit Amerikan të Shtetit, Vedant Patel, deklaroi  se po monitorohet  vendosja  e forcave …