Fillimi / Fejton / Gsh.al Kosova: Luftuan kundër UÇK-së. 39 shqiptarët që tradhtuan popullin e vet dhe u vunë nën shërbimin e Milicisë serbe
Gsh.al Kosova: Luftuan kundër UÇK-së. 39 shqiptarët që tradhtuan popullin e vet dhe u vunë nën shërbimin e Milicisë serbe

Gsh.al Kosova: Luftuan kundër UÇK-së. 39 shqiptarët që tradhtuan popullin e vet dhe u vunë nën shërbimin e Milicisë serbe

22 vite më parë mijëra shqiptarë të Kosovës të përndjekur nga ushtria serbe, kaluan kufirin për në Shqipëri, në vendin që e cilësonin si atdheun e dytë. Shqiptarët hapën dyert për të mirëpritur, fëmijë, gra dhe të moshuar, të dhunuar, të torturuar dhe të masakruar.

Por pati edhe nga ata shqiptarë, edhe pse të paktë në numër  të cilët pranuan t’i shërbenin me dëshirë  Serbisë. Në të ashtuquajturën “milici lokale” e Gjakovës, e formuar për t’i bërë ballë UÇK-së, bënin pjesë edhe 39 shqiptarë.

Kjo milici lokale përbëhen nga 53 pjesëtarë, ku 39 prej tyre janë shqiptarë. Në këto lista mund ta shihni edhe fshatin prej nga vijnë, numrin e tyre të letërnjoftimit, pastaj uniformën dhe numrin e armës që e kishin marrë në posedim.

Ata edhe sot kanë armët  nga “milicia serbe”, e cila ua kishte dhënë ato për tu mbrojtur nga UÇK.

 

Pjetër Marashi – Ramoc;

Dedë Nrejaj – Ramoc;

Pashk Nrejaj – Dallashaj;

Sylë Sylaj – Rracaj;

Imer Vilson – Bërdosan;

Nue Minjici – Bërdosan;

Zef Marku – Bec;

Rexhë Musa – Bec;

Marasha Paja – Jahoc;

Nikollë Ukaj – Dol;

Nikollë Nikolla – Dol;

Mark Berisha – Nec;

Nue Gjupi – Fshaj;

Fron Marku – Dublibare;

Pashk Pren Luli – Dublibare;

Muharrem Ibra – Osek Hylë;

Mihill Abazi – Osek Hylë;

Isuf Ibraj – Osek Hilë;

Fazli Sulaj – Sheremet;

Zef Nreca – Pjetërshan;

Ibrahim Sadrija – Berjah;

Marjan Abazi – Madanaj;

Marjan Gjoka – Firzë;

Lush Kol Toma – Zhdrellë;

Halit Qerim Zyberi – Dobrosh;

Ibër Ibraj – Skivjan;

Muhamet Ibraj – Skivjan;

Sokol Abazi – Hereqë;

Kujtim Ibraj – Hereqë;

Albert Abazi – Osek Hilë;

Jakup Ibraj – Osek Hilë;

Isaj Ibraj – Dujakë;

Florim Rama – Dujakë;

Kamer Arifaj – Janosh;

Naser Arifaj – Janosh;

Gjyljeta Gjokaj – Gjakovë;

Elizabeta Dedaj – Gjakovë;

Hisen Ramoci – Koloni;

Ramadan Alija – Koloni.

Gsh.al Kosova,

 

Gsh.al Kosova: Luftuan kundër UÇK-së. 39 shqiptarët që tradhtuan popullin e vet dhe u vunë nën shërbimin e Milicisë serbe

Kontrolloni gjithashtu

Sefer Muzlijaj: KULLA DYLBI- E KAPEDANIT, RAMË ALISË - I

Sefer Muzlijaj: KULLA DYLBI – E KAPEDAN, RAMË ALISË – I

ËSHTË PRIVLEGJË TË SHKRUASH PËR : TRE -DËSHMORËT-HERONJË TË KOMBIT NGA FSHATI UÇË, BAJRAM GASHIN, ...