Komisari i BE-së për zgjerim, Hahn legjitimon zgjedhjet e 18 qershorit dhe kërkon nga PD-ja të mos i pengojë ato

Hahn: Kosova nuk i ka përmbushur kushtet për liberalizim të vizave

Komisari i Bashkimit Evropian për politika të fqinjësisë dhe negociata të zgjerimit, Johannes Hahn, ka deklaruar për Radion Evropa e Lirë se është i paqartë afati kohor për liberalizimin e vizave për Kosovën sepse ende varet nga vendimet që janë kushtëzuar për liberalizim. Kushti i Kosovës për Demarkacionin e kufirit me Malin e Zi nuk është përmbushur.  Në krahasim me Kosovën dy vendet e tjera në paketë, Gjeorgjia dhe Ukraina i kanë përmbushur të gjitha kushtet dhe pritet që në vjeshtë të marrin dritën e gjelbër për liberalizim të vizave. Kosova  vazhdon të jetë e vetmja geto e Evropës demokratike dhe  të qytetëruar.

Kontrolloni gjithashtu

Jorn Rohde: Dërgimi i Projektligjit për Këshillin Prokurorial të Kosovës në Komisionin e Venecias është veprim i duhur

Jorn Rohde: Gjermania nuk ka vënë në pikëpyetje legjitimitetin e rregullores së BQK-së

Ambasadori i Gjermanisë në Kosovë, Jorn Rohde, deklaroi se Gjermania nuk ka vënë në pikëpyetje …